Doolhof jubileumuitgave
Thuisleven.com > Spellen & Puzzels > Ravensburger Betoverde Doolhof Glow in the Dark een gezellig Bordspel.

Ravensburger Betoverde Doolhof Glow in the Dark een gezellig Bordspel.

Wellicht dat velen onder ons het klassieke spel Doolhof al eens gespeeld hebben. Ik heb het in elk geval velen malen gespeeld doordat ik het meer dan 20 jaar geleden heb gekregen als Sinterklaas cadeau (die lieve, oude sint). Om de kaartjes te beschermen heeft mijn vader ze met brede plakband voorzien van een plastic laagje. En zo geschiedde dat dit spel nu nog steeds in mijn kast staat als pronkstuk van mijn verleden (en toekomst).

Doolhof jubileumuitgave.

Maar nu Ravensburger maar liefst 30 jaar bestaat zijn ze met dé klassieker aan de slag gegaan en is er een speciale jubileumuitgave uit gekomen waarmee je niet één maar 2 spellen in een doos zit. Hoe dat kan? Door het Glow in the Dark effect. Zo heb je wel een hele bijzondere ochtend, middag of avond voor de boeg.
Wat ook erg kek is zijn de lichtgevende schatten die uit het niet tevoorschijn komen, kortom een fascinerende ervaring wat je zeker eens gespeeld wilt hebben.

Hoe speel je het Doolhof?

Zodra je de doos open maakt kom je een speelbord tegen. Deze dien je open te klappen en op tafel te leggen. Zoals je ziet zijn er een aantal kaarten vastgeplakt aan het bord en liggen er nog een heel aantal los in de doos, nou ja los… er zit een mooi vakje in. De losse kaarten die je willekeurig op het bord te verdelen zodat het hele bord bedekt is met kaarten. Als alles goed is gegaan heb je één kaartje over. Dit is de begin kaart, deze schuif je om de beurt in een gang om zo een pad te creëren naar je schat. Welke schat jij zoekt zie je op de speciale schatkaarten je natuurlijk niet aan een ander moet laten zien, want het spel zit vol beweging. Doordat alle spelers om de beurten een gang verschuiven ontstaan er paden en blokkades, maar wie heeft als eerste zijn of haar schatten gevonden?

Doolhof- Glow in the dark.

Zoals ik al had geschreven bestaat dit spel niet uit één maar uit twee varianten. Voor het andere spel begin je net als de basisvariant: in het licht.
Maar zodra een speler zijn of haar schatten gevonden heeft komen nacht-schatkaarten erbij en gaat het licht uit. De geesten en schatten lichten op in het donker en een nieuwe ervaring kan opgedaan worden. Heb je al je nacht-schatten gevonden (hierbij maakt de volgorde niet uit), ga dan snel terug naar het startveld. Lukt dit je als eerste, dan mag je als beloning één van de drie munten omdraaien en pakken. Nu is het tellen geblazen. Wie heeft de meeste punten? Elke gevonden dag-schat levert 1 schatpunt op, elke gevonden nacht-schat levert 2 punten op. De speler die het spel heeft beëindigd krijgt ook nog eens punten voor de omgedraaide munt (1,3 of 5 punten). De speler met de meeste punten wint het spel. Het Doolhof is o.a. online te koop.

Lees ook:

Heb jij al eens Doolhof gespeeld?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Geverifieerd door ExactMetrics