Thuisleven.com
Thuisleven.com > Buiten > Tuin > Genieten van je tuin

Genieten van je tuin

Twee jaar geleden kreeg ik, via via, het bericht dat mijn buren zouden verhuizen. De woning waar zij in woonden, kwam te koop te staan en een aantal maanden later trokken de nieuwe bewoners in. Hele leuke vrouwen die meteen kennis kwamen maken. Telefoonnummers werden uitgewisseld en bij een melding van inbraak in de omgeving of wat dan ook sturen we elkaar een berichtje om de ander op de hoogte te houden. Dat bleek vooral erg prettig te zijn in de periodes dat je niet zoveel buiten komt en er ingebroken werd. Hoe kunnen we nu weer gaan genieten van onze tuin?

Inbraak

In de winter word er bij ons achterom ingebroken. Niet alleen bij ons, maar eigenlijk bij elke poort die aangrenst aan ons achterom paadje. Gelukkig heb ik meerdere leuke buren en ook buren die goed opletten. Zodoende worden de inbrekers verjaagd, staat er binnen een aantal minuten de politie in de tuin en komen al mijn bezittingen weer terug. De vernielde spullen zie ik pas in de ochtend, want van het hele verhaal midden in de nacht heb ik niks meegekregen.
De schutting en de poort blijken behoorlijk vernield te zijn. Gelukkig doet de verzekering er niet moeilijk over en krijgen zowel de buren als ik een mooie vergoeding.

Nieuwe tuin

Terwijl we aan het kijken zijn voor een nieuwe schutting vertellen mijn buren ineens dat ze de gehele tuin graag aangepakt willen zien. Ofschoon wij daar geen aandeel in hebben, geef ik ze het advies om dan in eens alles te laten doen op één offerte en er dan onderaan de streep een mooie prijs van te maken. Een hovenier gaat met ze in zee, ik boek mijn aandeel netjes over en de gehele tuin wordt aangepakt.

Het tuinhuisje wordt afgebroken en de tuin wordt uitgegraven. Alle tegels, planten en sier-dingen worden afgevoerd. Daarvoor in de plaats komt een mooi groot tuinhuis, kunstgras voor een makkelijker onderhoud, tegels met een looppad naar het tuinhuis en aan weerszijden van de tuin een mooie border met planten. Prachtig om naar te kijken en mijn buren zijn er dan ook heel blij mee. O ja, niet te vergeten natuurlijk de mooie schutting die we nu ook op het scheid hebben staan.

Eén groot drama

De maanden verstrijken en met de droge periodes die we hebben genieten vooral de buren van de, intussen, makkelijk te onderhouden tuin. Elke keer als ik de gordijnen open zie ik dat het er mooi groen bij ligt. Zelfs het zwembad wat in de hele hete maanden op het kunstgras staat doet geen afbreuk aan het uitzicht. Dat is overigens wel anders in mijn eigen tuin. Maar goed, aangezien ik op het punt sta om te verhuizen liggen daar ook niet mijn prioriteiten.

Afgelopen week kom ik mijn buren weer eens buiten tegen en ze vertellen me dat ze een rechtszaak begonnen zijn tegen de hovenier. Geschrokken en tegelijkertijd nieuwsgierig kijk ik de dames aan. Ze beginnen te vertellen dat ze tijdens de regenweken ineens een tuinhuisje hadden staan met zwembad erin, wegens lekkage. Ook dat mooie kunstgras, was alles behalve ideaal. Het onkruid kwam namelijk overal door heen. De tegels waren gelegd naar het huis toe i.p.v. het huis af en na een paar regenbuien lagen het kunstgras bovendien niet meer waterpas. Kortom één groot drama. Meerdere hoveniers zijn intussen langs gekomen om deze situatie goed in kaart te brengen.

Grastapijt

De hoveniers hebben allemaal een eigen idee hoe ze de tuin aan kunnen pakken, alleen zitten ze nog met één probleem. De grote hoeveelheid onkruid. Ik geef aan dat dit inderdaad een extreem gevalletje is in onze tuinen. Niet alleen ik heb hier namelijk last van maar eigenlijk de hele straat. We bekijken samen op internet even naar de mogelijkheden. Al snel merken we dat ze niet alleen naar een goede kwaliteit grastapijt moeten kijken maar ook naar de ondergrond. Is deze diep genoeg uitgegraven en daarna voorzien van instrooizand? Ook drukverdeelhoek, stabilisatiedoek en mollengaas zijn niet meegenomen bij de huidige kunstgrasmat. Iets waar nu wel beter naar gekeken wordt.

Lees ook:

Heb jij nog goede tips voor mijn buren?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

  • Helaas, ons gras ziet er niet uit maar dat komt mede door spelende kinderen haha. Ooit komt het vast goed met ons gras 😉

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics