De tuin met het huis verbinden
Thuisleven.com > Buiten > Tuin > De tuin met het huis verbinden

De tuin met het huis verbinden

Zomer, herfst, lente of de winter. Het maakt niet uit welk jaargetij het is, de natuur heeft altijd zijn charme. Zelfs als het regent, na een lange warme periode, is dat een vreugdevol iets. Toch zit ik met regen liever binnen, lekker droog, te genieten van de natuur die dan weer opbloeit. En ik denk dat ik hier niet de enige in ben. Het leek mij dan ook leuk om een blog te schrijven over hoe wij de natuur, de tuin, dieren en ons huis met elkaar hebben weten te verbinden.

Hoe verbind je de tuin met je huis

Wij hebben aan ons huis een serre laten bouwen. Dit brengt niet alleen veel licht met zich mee maar in het voorjaar ook een hoop warmte. Helaas in de winter een hoop koude maar door de gordijnen kunnen we deze koude beter in de serre houden. Het nadeel hiervan is het licht dat je in deze, toch wel donkere periode van de maand, mist.

In de serre hebben wij een tweezitter bank geplaatst waar je kunt genieten van de tuin met een open of gesloten schuifdeur. Op nog geen meter van deze deur bevindt zich tevens onze vijver met waterval. Zelfs met gesloten deuren hoor je het water stromen. De 14 vissen die zwemmen in de vijver maken het geheel nog mooier om te bewonderen. Naast de vijver is een stukje tuin, dat intussen wel een nodige beurt kan gebruiken. Half boven de vijver hebben we een vlonder gebouwd waar een gezellige zithoek gecreëerd kan worden met bijvoorbeeld tuinmeubels van vdgarde.nl. Zo kunnen wij optimaal genieten van elk jaargetijde.

Zonbescherming

Omdat het in de zomer toch wel erg warm kan worden, en in de serre gaat dit nog veel harder, is een bescherming tegen de zon geen overbodige luxe. Zo hebben we aan de binnenkant van de serre een zonbescherming laten plaatsen, staat aan de buitenkant van de serre een Blauwe Regen die voor de nodige schaduw zorgt en maken we gebruik van een parasol voor nog meer bescherming. Als het dan echt te warm wordt gaan ook dan de gordijnen dicht om de warmte buitenshuis te houden.

Dieren in de tuin

Door de goede kwaliteit aan water in de vijver en leuke verstop plekken in de tuin merken wij dat de tuin vele andere diersoorten aantrekt. Zo lopen er spinnen rond in zo’n beetje elk formaat, maar komen we ook met regelmaat kikkers, vogels, eekhoorntjes, marters, muizen en zelfs egels tegen.

Lees ook:

Heb jij ook zo’n vrij inloop naar de tuin vanuit je woning?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics