Thuisleven.com
Doopy Princess van Ravensburger

Doopy Princess van Ravensburger

Het leukste speelgoed vind ik persoonlijk het speelgoed dat kinderen uitpakken, of kopen en het vervolgens zelf uit kunnen pakken. Dus geen toepassingen met scharen, mesjes of schroevendraaiers. Helaas slagen veel bedrijven hier niet in en is het alleen al een heel gebeuren om je kind tevreden te houden. Toch is het me nog nooit opgevallen bij het merk Ravensburger dat we veel moeite moeten doen om met het speelgoed/spel/puzzel te spelen.

Neem nou “Doopy” dat ik afgelopen maand ontving als Ambassadeur van Ravensburger. Mijn dochter zag de doos, rukte het plastic eraf (nadat ze dit met een nagel los had weten te peuteren) en niet veel later had ze alles uitgepakt. Ik heb zelfs mijn best moeten doen om op tijd foto’s te maken zo rap ging ze door de stappen heen. Ik vind alleen dat al een heel groot compliment naar Ravensburger, ondanks dat ik een beetje bevooroordeeld ben.

Princess

Doopy Princess van Ravensburger

Wij ontvingen de Doopy Princess set. Zoals gezegd kon dochterlief, van net zes, de doos helemaal zelf open maken. We hebben haar geleerd dat ze eerst de gebruiksaanwijzing moet “lezen” of ons moet vragen voor ze willekeurig begint. Van een afstandje houd ik het in de gaten (je zult kinderen toch de ruimte moeten geven om zichzelf te ontwikkelen). Het valt me op dat de gebruiksaanwijzing ook kindvriendelijk is. De handleiding is niet alleen voorzien van tekst maar ook van plaatjes. Op de werkmatjes staat ook nog eens keurig stap voor stap alles uitgelegd. Na een aantal minuten vraagt de kleine meid aan mij of het zo moet zoals nu doet. Ik kan alleen maar instemmend kijken, wat een slimme meid! Ik maak nog wat foto’s tussendoor en laat haar vervolgens rustig spelen. Zo zit ze maar liefst een uur te spelen. Ze is een echt meisje-meisje en verzint zelfs een heel verhaal met het poppetje dat ze gekleid heeft. Nadat ze uit gespeeld is halen we de figuren weer uit elkaar, stoppen het in een boterhammenzakje en leggen we weer alles in de doos. Dat gaat nog vaak gebruikt worden.

Lees ook:

Heb jij al een Ravensburger artikel in huis?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

 • Voor welke leeftijd is dit? En de klei is geen zachte plakklei? (wat betreft klei kies ik vaak toch die van Play-Doh, omdat die toch het minste troep is 😉 )

  • Hoi Marieke,
   Het kleiconcept is bedoeld voor kinderen van 3 jaar en ouder.
   Het is kwalitatief erg goede klei, vinden wij. Het plakt niet, droogt niet uit, verhard niet. Uiteraard laat het wel iets sporen achter als je er over een tafel mee rolt. Ook stoppen wij de klei na speelgebruik (en bij mijn dochter is dat nu dagelijks) in een zakje. Meer ook omdat wij opruimen belangrijk vinden. Mocht je nog meer vragen hebben, hoor ik het graag.
   Miranda

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics