Dobble connect is het ultieme snelheidsspel vanaf 8 jaar.
Thuisleven.com > Entertainment > Spellen & Puzzels > Partyspellen > Dobble connect is het ultieme snelheidsspel vanaf 8 jaar

Dobble connect is het ultieme snelheidsspel vanaf 8 jaar

Of je nu een doorgewinterde speler bent of nieuw bent in de wereld van partyspellen, Dobble Connect is een geweldige keuze. Het spel combineert competitie, strategie en teamwork op een unieke manier, waardoor iedereen van jong tot oud kan genieten van spannende en levendige speelsessies. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Dobble Connect het spel en de spelregels

Dobble Connect is een spannend partyspel dat gespeeld kan worden door 2 tot 8 spelers. Bij dit spel kunnen spelers ervoor kiezen om individueel te spelen of teams van 1, 2 of 3 spelers te vormen. De samenstelling van de teams hangt af van het aantal spelers.

Bij aanvang van het spel legt elke speler zijn stapel kaarten gedekt neer, met de afbeelding naar beneden. De kaarten met een zwarte rand dienen als startkaarten, waarvan één in het midden van de tafel wordt geplaatst. Dobble Connect wordt gelijktijdig gespeeld, zonder beurten. Spelers draaien de bovenste kaart van hun stapel om en proberen het identieke symbool tussen hun kaart en de startkaart te vinden. Zodra een speler het juiste symbool heeft gevonden, noemt hij het en plaatst zijn kaart langs een van de 6 zijden van de startkaart. Vervolgens draait hij zijn volgende kaart om en gaat het spel verder.

Doel van het spel

Het doel is om vier kaarten van dezelfde kleur horizontaal, verticaal of diagonaal te plaatsen. Het team dat deze kleur heeft, scoort het punt en neemt de startkaart als bewijs van hun score. Het spel gaat door totdat een team het vereiste aantal punten heeft behaald, afhankelijk van het aantal teams.

Na het behalen van punten krijgt het winnende team extra kaarten van elk ander team, die ze in hun stapel moeten schudden. Deze extra kaarten kunnen uitdagend zijn, aangezien spelers moeten voorkomen dat ze lijnen creëren voor tegenstanders. Aan het einde van elke ronde verzamelt elk team alle kaarten van hun kleur die op tafel liggen, ongeacht wie ze heeft geplaatst. De kaarten worden opnieuw geschud voor de volgende ronde.

In het zeldzame geval dat alle spelers van een team geen kaarten meer hebben voordat het team de ronde kan winnen, eindigt de ronde zonder winnaar. Alle kaarten van dezelfde kleur worden verzameld en een nieuwe ronde begint met dezelfde startkaart. Dobble Connect zorgt voor intense speelmomenten vol strategie en competitie, en biedt een unieke twist aan het klassieke Dobble-spel.

Dobble connect is het ultieme snelheidsspel vanaf 8 jaar.

Wat vinden wij ervan?

Dobble Connect is een fantastisch spel dat zowel thuis als onderweg voor eindeloos plezier zorgt. Het compacte formaat van het spel maakt het gemakkelijk om overal mee naartoe te nemen, zodat wij altijd kunnen genieten van spannende speelmomenten met vrienden en familie. Ongeacht de locatie.

Wat dit spel echt uniek maakt, is de toevoeging van teamspel. Het feit dat Dobble Connect in teams gespeeld moet worden tegen andere team(s) voegt een nieuwe dimensie toe aan het bekende Dobble-concept. De teamcompetitie creëert een opwindende dynamiek en brengt een geheel nieuwe strategie met zich mee. Het draait niet alleen om snelheid en observatievermogen, maar ook om teamwork en samenwerking.

Het spel daagt spelers uit om samen te werken met hun teamgenoten, strategieën te bedenken en de tegenstanders te slim af te zijn. Dit zorgt voor een levendige en opwindende spelervaring waarbij de competitieve sfeer hoogtij viert.

Al met al is Dobble Connect een geweldige toevoeging aan de Dobble-serie. Het is een spel dat zowel ervaren spelers als nieuwkomers zal boeien en voor plezierige en competitieve momenten zal zorgen.

Informatie

Dobble Connect.
Merk: Unbox Now.
Type spel: behendigheidspel, partyspel, educatief spel.
Speelduur: 15 minuten.
Aanbevolen leeftijd: minimaal 8 jaar.
Aantal spelers: 2 tot 8 spelers.
Inhoud doos: 90 kaarten en een spelregelsboekje.

Lees ook:

Hebben jullie als eens Dobble gespeeld?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics