Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Vloer > Dit zijn de voordelen van een parketvloer in je woning

Dit zijn de voordelen van een parketvloer in je woning

Ben je van plan om een nieuwe vloer in je woning te laten leggen, maar weet je niet goed wat voor soort vloer je moet kiezen? Dat snappen wij heel goed. Je hebt vandaag de dag ook zoveel keuze, daar wordt het ook niet echt makkelijker van. Om je een beetje op weg te helpen bij het maken van je keuze, zetten wij in dit artikel de voordelen van de populaire parketvloer voor je op een rij!

Wat is een parketvloer?

Een parketvloer is een natuurproduct, iedere plank waaruit de vloer bestaat is uniek en heeft een heel eigen uitstraling. Een parketvloer wordt gemaakt van hout, dit kan hardhout of zachthout zijn. Er zijn diverse houtsoorten waar je uit kunt kiezen als je graag een parketvloer in je woning wil, van lamelparket en patroonvloeren tot multiplankvloeren en visgraatvloeren. Daarnaast kun je kiezen om de vloer in de was te laten zetten, af te laten lakken of te laten oliën. De afwerking van de vloer is afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur en de situatie. Vraag hiervoor advies bij een specialist, zoals Parketvloer specialist Van Houdt Vloeren

Dit zijn de voordelen van een parketvloer

Een parketvloer biedt veel voordelen ten opzichte van andere soorten vloeren. Zo is het een soort vloer die niet snel beschadigt, wat ideaal is als je kleine kinderen of huisdieren in huis hebt. Mocht de vloer toch op een of andere manier beschadigd raken, dan kun je dit eenvoudig herstellen door de vloer te laten schuren en opnieuw te laten lakken. Hierna zul je niets meer zien van de beschadiging. Het is dus eigenlijk nooit nodig om een houten vloer nog te laten vervangen als deze eenmaal in jouw woning ligt. Een heel groot voordeel dat zeker opweegt tegen de relatief hoge prijs van het materiaal. Dit is ook een reden dat woningen met parketvloer vaak meer waard worden. Je investeert dus niet alleen in je woonplezier, maar ook in de waarde van je woning!

Kan een parketvloer samen met vloerverwarming?

Mensen denken vaak dat een parketvloer niet samen gaat met vloerverwarming, maar dat is vandaag de dag zeker niet meer het geval. Een hoop soorten parketvloeren zijn goed te combineren met vloerverwarming, omdat ze genoeg warmte doorlaten. Voor een combinatie met vloerverwarming hoef je dus al lang niet meer per se voor tegels of marmer te kiezen. Een parketvloer past dus goed in een energiezuinige woning. Ten slotte is het een erg onderhoudsvriendelijke soort vloer. Je kunt hem gewoon dweilen, mits je de vloer niet te nat maakt en ook stofzuigen kan zonder problemen. Vuil blijft niet hangen in het materiaal, wat de vloer hygiënischer maakt dan andere vloeren. Zeker met kinderen in huis is dat ideaal. 

Lees ook:

Heb jij een parketvloer?

Afbeelding van Pexels via Pixabay

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics