Thuisleven.com
In Paddie's Zandkastelen bouw je een muur van zandkastelen (spelregels).
Thuisleven.com > Entertainment > Spellen & Puzzels > Kinderspellen > In Paddie’s Zandkastelen bouw je een muur van zandkastelen (spelregels)

In Paddie’s Zandkastelen bouw je een muur van zandkastelen (spelregels)

Kinderen zijn over het algemeen heel goed in vrije fantasie spel, denk hierbij aan een denkbeeldig vriendje en vadertje en moedertje spelen waarbij de pop (baby) aangeeft of het gaat slapen, eten, enzovoorts. Toch merk ik dat fantasie en (bord)spelletjes dan weer een brug te ver is. Bij concrete spellen hebben ze graag concrete materialen waar ze mee aan de slag kunnen gaan. In het spel Paddie’s Zandkastelen kunnen kinderen daadwerkelijk met concrete materialen aan de slag en hebben ze een leuk doel voor ogen, namelijk Paddie redden van de krab door een muur te bouwen met zandkastelen.

Paddie’s Zandkastelen het spel en de spelregels

Voorbereiding

Elke speler neemt een spelbord. De zandkastelen worden in het midden geplaatst zodat iedereen er goed bij kan. En dan wordt er gekozen of het spel in de klassieke vorm gespeel wordt of in de interactieve vorm.

Het klassieke spel

De speler die aan de beurt is noemt een kleur en symbool van zijn bord. Daarbij moet de speler in gedachte houden dat er een muur ontstaat om Paddie van de ene kant van het bord naar de andere zijde te laten laten lopen. Heeft de speler gezegd welk symboom en kleur er gespeeld worden in die ronde dan nemen alle spelers een zandkasteel en plaatsen het op hetgeen de speler heeft gezegd. Daarna is een andere speler aan de beurt en mag die hetzelfde doen tot het moment dat er iemand is die een complete muur gebouwd heeft van de ene naar de andere kant.

Het interactieve spel

Dit spel lijkt op het spel hierboven alleen doet de dobbelsteen nu ook mee en daardoor wordt het spel iets uitdagender. De dobbelsteen heeft 6 verschillende symbolen en bestaat uit één of meerdere kleuren, afhankelijk van het vakje. Die symbolen en kleuren staan natuurlijk symbool voor de kleuren en symbolen van het spel. Zo zijn er op de dobbelsteen 4 “radjes” te vinden één met een rode, één met een gele, één met een blauwe en één met de drie kleuren samen als achtergrond. Als je de dobbelsteen op één van deze vakjes gooit dan moet je het zandkasteel op de kleur zetten (of in het geval van de meerdere kleuren ook een kleur naar keuze) en mag de speler kiezen op welk symbool. Bijvoorbeeld: de dobbelsteen geeft het “radje” aan met oranje en de speler zegt zeester dan plaatsen alle spelers een zandkasteel op de oranje zeester.

Dan is er nog een symbool op de dobbelsteen met een “hoofd” hierbij kiest de speler links van je een kleur (bijvoorbeeld: rood), maar jij kiest het symbool (bijvoorbeeld schelp).
En als laatste is er nog het symbooltje met de 2 dolfijnen en de 3 kleuren uit het spel. De spelers zetten nu twee zandkastelen op twee dezelfde symbolen, bijvoorbeeld op een gele en rode paraplu.

De eerste speler gooit de dobbelsteen en voert de opdracht uit die aangegeven staat op de dobbelsteen. De andere spelers volgen de speler en daarna mag de volgende speler met de dobbelsteen rollen. Dit herhaalt zich tot er een muur is gemaakt van de ene kant naar de andere kant.

Winnaar

Als er een muur van zandkastelen is gebouwd dat van de ene kant naar de andere kant van het spel gaat (dus van de rode naar de rode zijde, van de gele naar de gele zijde of van de blauwe naar de blauwe zijde) dan roept die speler “GO PADDIE GO!” en heeft het spel gewonnen.

Als een zandkasteel twee gekleurde randen raakt, telt deze voor beide kleuren mee!

In Paddie's Zandkastelen bouw je een muur van zandkastelen (spelregels).
Een muur van Zandkastelen gebouwd.

Wat vinden wij ervan?

Paddie’s Zandkastelen is een makkelijk te begrijpen spel voor kinderen. Het spel is ideaal als er eens vriendjes of vriendinnetjes komen spelen en blijft leuk voor je eigen kind aangezien er twee soorten spelniveau’s zijn en meerdere spelborden.

De doos van het spel gaat makkelijk open en in de doos ligt een kartonnen werkje waar het spel in opgeborgen kan worden. De plastic zandkastelen gaan in de middelste uitsparing van de doos en de spelersborden en handleiding kunnen er bovenop geplaatst worden. Zo is het spel goed opgeborgen en kan het zelfs staand in de kast worden geplaatst.

Informatie.

Paddie’s Zandkastelen.
Merk: Megableu.
spelsoort:
Speeltijd: 15 minuten.
Aanbevolen leeftijd: vanaf 6 jaar.
Inhoud doos: 4 zeshoekige speelborden, 1 dobbelsteen, 76 zandkasteelfiches en spelregels.

Lees ook:

Welk spel speelt jouw kind graag?

* Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een product ontvangen *

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics