10 dagen door Europa een fun gezelschapsspel voor families. (1)
Thuisleven.com > Spellen & Puzzels > 10 dagen door Europa een fun gezelschapsspel voor families.

10 dagen door Europa een fun gezelschapsspel voor families.

Alle wegen leiden naar Rome hoor je vaak. Maar in het spel “10 dagen door Europa” van Megableu leiden er vele wegen naar het succes. Het is alleen een kwestie van slim spelen en de goede weg vinden door Europa om te winnen.

10 dagen door Europa.

In 10 DAGEN DOOR EUROPA gebruiken spelers landen- en transportkaarten om een route door Europa uit te stippelen. Het doel van het spel is om een reis van tien dagen door Europa te maken, waarbij elke dag logisch moet aansluiten op de volgende. De eerste en laatste dag moeten een land bevatten, en op alle dagen daartussen moeten spelers landen- en reiskaarten gebruiken om een verbindende reis door Europa te maken. De eerste speler die een reis van tien dagen voltooit, waarbij elke dag logisch aansluit op de volgende dag, is de winnaar.

De spelregels.

Dit eenvoudig doel wordt interessant gemaakt door de introductie van transportkaarten en door landen een kleur te geven. Als transportkaarten heb je boten, die alleen maar over specifieke oceanen mogen varen en vliegtuigen, die alleen maar tussen landen mogen vliegen met dezelfde kleur als de transportkaart. Zo kun je “te voet” van land tot land bewegen, of met boot- of vliegtuigverbinding over groteren afstanden de juiste combinatie vinden om in 10 dagen door Europa te reizen. Kaarten trek je om de beurt. Je kunt kiezen uit een kaart van de gedekte stapel, of van een van de 3 open aflegstapels. Je mag steeds maar 1 kaart van je 10 dagen reis wisselen met een gedekte kaart of een kaart van de aflegstapel.

Dit spel dwingt je om je tegenstanders in te schatten, goed na te denken over je acties en soms je plannen volledig overboord te gooien en een nieuwe strategie te bedenken! Want je beste plan valt en staat met het krijgen van de juiste kaarten.

10 dagen door Europa een fun gezelschapsspel voor families. (1)

Wat vinden wij ervan?

Het spel is kinderlijk eenvoudig op te zetten. Binnen minuten kun je beginnen. Ook heb je niet veel ruimte nodig, want de kaart dient uitsluitend als geheugensteuntje voor waar de landen liggen en welke kleuren en verbindingen ze hebben. Tezamen met de eenvoudige regels maakt dit 10 DAGEN DOOR EUROPA bij uitstek geschikt voor het vullen van een klein uurtje. Ondanks de eenvoudige regels, zorgt de combinatie van land- en transportkaarten en de balans tussen strategie en geluk hebben ervoor dat het spelletje niet snel gaat vervelen. Sterker nog, de combinatie eenvoudig op te zetten, makkelijke te spelen maar moeilijk te winnen maakt voor ons 10 DAGEN DOOR EUROPA een winnaar bij onze spelletjes avonden.

Informatie.

10 dagen door Europa.
Merk: Megableu.
Spelsoort: Denkspel, Geluksspel, Strategisch spel en Educatief spel.
Taal: Nederlands.
Leeftijd: Vanaf 10 jaar.
Aantal spelers: 2 tot 4.
Inhoud doos: spelbord Europa, 52 landenkaarten, 19 transportkaarten, 4 sets kaarthouders (2 houders per set), plastic bakje, spelregels.

Lees ook:

Welk spel spelen jullie graag?

#samenwerking #affiliatie

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

7 reacties

Geverifieerd door ExactMetrics