Oma's woeste waslijn
Thuisleven.com > Entertainment > Spellen & Puzzels > Kinderspellen > Oma’s woeste waslijn met spelregels

Oma’s woeste waslijn met spelregels

Kan jij oma helpen bij het ophangen van haar was? Lijk makkelijk maar voordat je het weet komt er een harde wind en belanden de onderbroeken in je gezicht. Mochten jullie dit nou helemaal hilarisch vinden (wat ik dan weer begrijp) dan is het spel Oma’s woeste waslijn een absolute aanrader. Wil je liever eerst nog wat meer info? Pak er dan een kop koffie of thee bij en lees gezellig verder.

Oma’s woeste waslijn spelregels

Voor het spel kan worden gespeeld is het zaak om even de waslijn op te zetten. Dit doe je door het onderstel te voorzien van 3 AA-batterijen (mocht je het spel een tweede of meerdere keer spelen zullen de batterijen er nog in zitten natuurlijk). Daarna zet je de paal op het onderstel en vervolgens de waslijn op de paal. Dan kleed je oma aan door de twee delen van de jurk aan het lichaam te bevestigen zodat het één geheel wordt en zet je haar de zonnebril op. En als laatste hang je oma aan de bovenste waslijn en kiest elke speler een kleur. Het spel kan beginnen!

Gooi de dobbelsteen en volg de instructies. Is het zonnig, dan mag je een stuk wasgoed ophangen. Schuift er een witte wolk voor de zon dan moet je een beurt overslaan. Gaat het regenen dan moet je 1 stuk wasgoed van de lijn halen. En als de wind woest waait… zal oma lachend met al het wasgoed de lucht in worden geslingerd… er is er zelfs kans dat ze haar jurk verliest!

De winnaar is de eerste speler van wie tegelijkertijd alle 4 stuks wasgoed aan de waslijn hangen. Gefeliciteerd, jij bent oma’s favorietje!

Wat vinden wij ervan?

Oma's woeste waslijn

Oma’s woeste waslijn is een spel dat gericht is op kinderen voor een leeftijd van ongeveer 4 jaar. Het spel is makkelijk te begrijpen aangezien er geen tactiek is vereist. Het is een kwestie van geluk hebben en dat brengt natuurlijk wel een beetje spanning met zich mee. Hierdoor blijft het spel leuk voor kinderen en zal er dan ook vaak naar gevraagd worden.

Het spel moet voor gebruik in elkaar worden gezet en helaas past het in elkaar gezet niet meer terug in de doos. Het zal dan weer uit elkaar gehaald moeten worden. Dit moet door een ouder iemand worden gedaan aangezien er toch een beetje kracht en beleid voor nodig is. Er kan natuurlijk ook voor gekozen worden om het spel uitgestald in de spellenkast te plaatsen.

Informatie

Oma’s woeste waslijn
Uitgever: Megableu – Childrens Games
Aantal spelers: 2 tot 4
Speelduur: ongeveer 20 minuten
Leeftijd: 4 jaar
Inhoud doos: 1 waslijn, 1 oma + kleedje + bril, 4 sets plastic wasgoed (16 stuks), dobbelsteen, spelregels.
Zelf nodig: 3 AA-batterijen

Bekijk ook onze andere spellenreviews van Megableu

Speelgoed van het Jaar 2021

Oma’s woeste waslijn is genomineerd tot winnaar van Speelgoed van het Jaar in de categorie kinderspel.

Nu is het jouw beurt. Per categorie zijn er 3 nominaties en op 1 nominaties mag jij je stem uitbrengen. Het artikel met de meeste stemmen, wint de Gouden Publieksprijs. Alle Publieksprijzen worden op 2 november bekendgemaakt.

Los je na het stemmen de rebus op en laat je je gegevens achter, dán maak je kans op 1 van de 50 winnende artikelen die je zelf kiest. Tevens worden er een aantal superprijzen verloot, zoals BOL.com waardebonnen, Intertoys en ToyChamp coupons, alle artikelen uit een bepaalde categorie en 2 kaarten voor het Nederlandse Speelgoed Gala met overnachting, op 2 november 2021.

Stemmen zonder de rebus op te lossen, kan ook. Lees de informatie, bekijk de video’s per artikel.

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

83 reacties

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics