Selecteer een pagina

Het spel Splendor staat bekend omdat deze makkelijk en eenvoudig te spelen is. De spelregels van het basisspel zijn namelijk snel onder de knie te krijgen en het spel is makkelijk neer te leggen en te spelen. Dankzij de complexe en uitdagende strategieën blijft het spel leuk voor jong en oud. En waar je in het basisspel met 2 tot 4 spelers heerlijk kunt spelen, speel je het spel Splendor Duel met zijn tweeën. Dit gloednieuw 2-speler spel binnen het Splendor universum heeft unieke en innovatieve spelmechanismen, en is ontworpen door Marc Andre en Bruno Cathala. Strijd tegen jouw grote rivaal om de overwinning!

Splendor Duel het spel en de spelregels

De voorbereiding:

  1. Leg de overwinningstegel bovenaan.
  2. Schud de 3 stapels juweelkaarten afzonderlijk en leg ze in een kolom neer waarbij de stapel met niveau 3-kaarten (hiervan liggen er 3 open en de rest gedekt op een stapel) onder de overwinningstegel wordt gelegd, de niveau 2-kaarten (hiervan liggen er 4 open en de rest gedekt op een stapel) daaronder en de niveau 1-kaarten (hiervan liggen er 5 open en de rest gedekt op een stapel) onderaan. Je maakt dus als het ware een soort piramide.
  3. Onder de juweelkaarten komen 3 privelege-rollen te staan.
  4. Daaronder wordt het speelbord gelegd en worden alle 25 fiches willekeurig geplaatst op het bord. Begin hierbij in het binnen en ga met de weergegeven spiraal mee.
  5. Leg onder het speelbord de 4 kroonkaarten.

Kies een startspeler uit en de andere speler neemt 1 van de privilege-rollen en legt deze voor zich neer. Het spel kan nu worden gestart.

Het spel:

Tijdens je beurt neem je fiches van het bord of gebruik je de fiches die je al hebt om juweelkaarten te kopen. Maak daarbij slim gebruik van privilege-rollen waarmee je een edelsteen- of parelfiche naar keuze van het bord mag nemen. De juweelkaarten leveren je prestigepunten en kronen op die je nodig hebt om te winnen. Deze kaarten bieden ook speciale eigenschappen en bonussen die de kosten voor het kopen van toekomstige juweelkaarten kunnen verlagen.

De winnaar:

Om te winnen moet je aan minstens één van de drie voorwaarden voldoen die op de overwinningstegel staan weergegeven: 20 of meer prestigepunten, 10 of meer kronen of 10 of meer prestigepunten op kaarten van dezelfde kleur.

Splendor Duel een gloednieuw 2-speler spel (met spelregels).
Het spel neergelegd zoals in de voorbereidingen staat omschreven.

Wat vinden wij ervan?

Splendor Duel is een prachtig vervolg op Splendor. Waar de spelregels van Splendor eenvoudig te volgen zijn voor iedereen binnen dit huishouden, is dit spel toch een stuk uitdagender. Tevens zitten er een aantal leuke concepten aan het spel wat het prikkelend maakt. Zo weet je nooit van te voren welke fiches je krijgt (immers liggen ze steeds anders op het bord) en zijn er de kaarteigenschappen die zorgen voor extra acties.

Ook dit spel is makkelijk te spelen en ook bij dit spel heeft het doosje een goed design. Zo is er ruimte om het zakje met fiches om te bergen, kunnen de juweelkaarten per niveau netjes worden opgeborgen en is er ruimte voor de privilege-rollen. Boven het gedeelte van de ruimte voor de fiches is plek om de overwinningstegel te plaatsen en daarbovenop kan in de lange vorm het bord en de spelregels boekjes worden geplaatst. Als je daarna de deksel op de doos doet merk je al gauw dat alles goed op zijn plaats zit en het spel netjes opgeborgen kan worden. Of dat nu liggend of staand in de kast is, dat maakt niks uit.

Splendor Duel een gloednieuw 2-speler spel (met spelregels).
Kenmerkend van Splendor zijn de prachtige details, zoals te zien is op de foto.

Informatie

Splendor Duel.
Merk: Unbox Now.
Type spel: kaartspel.
Speelduur: 30 minuten.
Aanbevolen leeftijd: 10+.
Aantal spelers: 2.
Inhoud doos: 1 overwinningstegel, 67 juweelkaarten, 1 zak, 3 privilege-rollen, 20 edelsteenfiches, 2 parelfiches, 3 goudfiches, 1 spelbord, 4 kroonkaarten en een spelhandleiding in het Nederlands en Frans.

Lees ook:

Heb jij al eens Splendor gespeeld?

* Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een product ontvangen *

Geverifieerd door ExactMetrics