Spokenchaos steek de lobby over zonder gezien te worden.
Thuisleven.com > Entertainment > Spellen & Puzzels > Strategische spellen > Spokenchaos steek de lobby over zonder gezien te worden.

Spokenchaos steek de lobby over zonder gezien te worden.

Eén lobby, meubilair dat zich verplaatst en een reeks ondeugende spoken die ’s nachts kattenkwaad uithalen. Klinkt leuk toch? Vanaf nu kun jij deelnemen aan de spokenchaos in het gelijknamige spel: Spokenchaos. Maar verstop je op tijd want er komen mensen aan!

Spokenchaos de spelregels.

Elke speler krijgt in de gekozen kleur (rood, geel, blauw of groen): 1 groot spook, 2 middelgrote spoken en 4 kleine spoken. Deze spoken worden aan je eigen kant van het speelbord geplaatst. Die kant is tevens de startkant van jouw. Dus elke speler heeft zijn eigen startkant. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk spoken aan de overkant van de lobby (het speelveld) te krijgen.

De 6 meubels worden in de lobby geplaatst en kunnen functioneren als verstop plek. Gebruik ze goed want zodra de beurten voorbij zijn kijken de mensen door het sleutelgat en elk spook dat zichtbaar is moet terug naar het startveld. Maar… zo nu en dan zullen er ook meubels verschoven worden. Als jij een meubelstuk mag verplaatsen doe je dat uiteraard in je eigen voordeel. Zodra een ander een meubelstuk gaat verplaatsen dan is de kans groot dat hij jouw daarmee dwarsboomt. Dat maakt het spel meteen een stuk lastiger en tegelijkertijd ook veel spannender!

Als alle bewegingskaarten op zijn dan is het spel afgelopen en worden het aantal spoken geteld, conform de regels in het spelboekje (inbegrepen bij het spel). De speler met de meeste punten wint.

Spokenchaos steek de lobby over zonder gezien te worden.

Als je het spel onder de knie hebt…

Heb je het spel onder de knie dan mag je niet meer zomaar alle spoken in het veld zetten. Je zult de kleine eerst in de lobby moeten krijgen en deze moeten samenvoegen voor een groter spook (1 klein + 1 klein spook samen wordt een middelgroot spook. 1 klein + 1 middelgroot spook wordt een groot spook).

Daarnaast mag de speler met de dobbelsteen voor elke beurt een ‘Klokslag Middernacht’-kaart trekken en toepassen. De ‘Klokslag Middernacht’-kaarten zijn lekker divers en zorgen bij elke beurt voor een verrassend effect. Zo is er een kaart waarbij alle meubels ineens op de zijkant neergelegd moeten worden, een andere kaart zorgt ervoor dat alle spoken niet meer staand maar liggend verplaatst worden en is er een “De vloer is lava” kaart. Het spreekt bij die laatste kaart wel voor zich wat die kaart doet.

De rest van het spel is eigenlijk hetzelfde zoals de “basis-spelregels”.

Wat vinden wij ervan?

Wie mij kent (of volgt) die weet dat ik met grote regelmaat een spel speel. Al met al heb ik dan ook heel wat spellen gespeeld. Vaak lijken spellen wel een beetje op elkaar, dit spel is echter eens geheel nieuw concept voor mij. Wat een hoop lol heb ik gehad om dit spel met mijn partner en kinderen te spelen. Het basisspel was snel onder de knie en we speelden dan ook vlotjes het spel voor gevorderden.

Het spel is makkelijk op te zetten, snel te spelen en kort van duur. Daardoor is het spel ook prettig om te spelen.

Spokenchaos steek de lobby over zonder gezien te worden.

Informatie.

Spokenchaos.
Spelsoort: Strategisch spel
Taal spel: Nederlands
EAN: 5413407050939.
Uitgever: Asmodee / Unbox Now
Inhoud: Spelbord, 4 grote spoken, 8 middelgrote spoken, 16 kleine spoken, 6 meubels, 1 sleutelgat, 1 dobbelsteen.

Lees ook:

Welk type spel speel jij graag?

* Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een review/recensie-exemplaar ontvangen *

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

50 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics