Unstable unicorns
Thuisleven.com > Spellen & Puzzels > Unstable Unicorns! van Unbox Now

Unstable Unicorns! van Unbox Now

Pak de popcorn er maar bij, want dit spel levert een hilarisch tafereel op. Het begint natuurlijk allemaal lekker rustig in Unstable Unicorns! maar al snel wordt de ene na de andere speler verraden en moet je natuurlijk zelf ook goed oppassen. Door magische eenhoorns in je stal te verzamelen kun je jouw leger beschermen, maar of dat genoeg gaat zijn om te winnen is de vraag.

Spelregels Unstable Unicorns!

Probeer als eerste speler 7 eenhoornkaarten in jouw ‘stal’ (denkbeeldige ruimte voor je op tafel) te verzamelen. Ieder speler begint met een baby eenhoorn in hun stal en tijdens een speelbeurt kun je ervoor kiezen een eenhoorn uit je handkaarten in stal te leggen óf een effectkaart te spelen om je tegenstanders dwars te zitten. Je kunt dan bijvoorbeeld eenhoorns uit de stal van een tegenstander verwijderen of iedereen een eenhoorn laten afleggen.

Wat vinden wij ervan?

Unstable unicorns
Welke baby eenhoorn wil jij in je stal hebben?

Na het daverende succes hier in huis met Exploding Kittens en Throw Throw Burrito van Asmodee (tegenwoordig Unbox Now) spelen we nu met regelmaat dit nieuwe spel. Zoals altijd hebben we het eerste spelletje even als inwerkspelletje gespeeld. Het tweede spel ging al een stuk vlotter en bij het derde spel zijn we helemaal los gegaan. Onze dochter die eenhoorns geweldig vindt, speelt het spel maar al te graag. En wij ook want dit is niet alleen leuk maar ook goed voor het begrijpend lezen.

Extra grappig is natuurlijk de naamkeuze van het spel: Unstable Unicorns! Oftewel instabiele (wankele / onbestendige / onvaste) eenhoorns.

Informatie

Unstable Unicorns!
Merk: Unbox Now
Spelduur: 30 tot 60 minuten
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Spelsoort: strategische kaartspel
Aantal spelers: 2 tot 8 spelers
Inhoud doos: 135 kaarten en de spelregels

Speel je met 2 tot 5 spelers, zijn 7 eenhoorns voldoende voor de winst, speel je met 6-8 spelers, brengen 6 eenhorns jou de winst!

Miranda

Eigenaar/vennoot van Thuisleven.com en Tuinenbuitenleven.com.
Verloofd met Tom, moeder van Daan (2004), Vera (2006), Tim (2008), Iris (2010) en Evi (2021). Lees meer over mij op https://www.thuisleven.com/over-ons-thuisleven/

4 reacties