Thuisleven.com
Throw Throw Burrito
Thuisleven.com > Entertainment > Spellen & Puzzels > Partyspellen > Throw Throw Burrito (met spelregels)

Throw Throw Burrito (met spelregels)

Ben jij gek op het spel Exploding Kittens? Vind jij het leuk om een spel te spelen waarmee iedereen tegelijk kan spelen? En vind jij het leuk om een ander af te gooien? Dan is Throw Throw Burrito de game voor jouw!

Throw Throw Burrito

Throw Throw Burrito bestaat uit maar liefst 120 kaarten, waarvan een heel groot deel dezelfde zijn. Om het spel te kunnen spelen is het belangrijk om deze kaarten goed te schudden. Geef daarna alle spelers ongeveer 15 kaarten en leg de rest op een stapel in het midden van de tafel. Zet ook de twee burrito’s in het midden van de tafel zodat iedereen er goed bij kan. De Fear Me Badge en de Burrito Bruises mogen ook op de tafel gelegd worden. Nu kan het spel beginnen.

Elke speler neemt van zijn stapeltje met kaarten 5 kaarten in zijn of haar hand. De spelers tellen nu af met 3, 2, 1 BURRITO! Tijdens de speelronde neem je een van de 5 kaarten uit je hand en legt deze gesloten op de stapel van de speler links van je. Nu kun je een kaart van je eigen stapel (waar de speler rechts van je kaarten opgooit) pakken en kijken of je een setje kan maken. Aangezien er geen beurten zijn speelt iedereen voor zich en wordt het dan ook een grote bende bij je kaarten stapel.

Burrito setjes maken

Throw Throw Burrito setjes maken

Een setje maak je door een set te maken van drie dezelfde kaarten. Er zijn echter ook een drietal Burrito kaarten in het spel:

WAR – alle spelers aan tafel, behalve degene die WAR geroepen heeft, moeten nu zo snel mogelijk een Burrito zien te grijpen en deze naar een andere speler gooien.
BRAWL – De spelers naast de persoon die BRAWL zegt moeten elkaar afgooien.
DUEL – De persoon die deze kaarten speelt roept 2 namen en deze moeten een duel aangaan. Ze gaan met de ruggen tegen elkaar aan staan. Tellen af van 3 naar 1 en tijdens elke tel wordt er een stap gedaan (3 stappen in totaal dus). Na één wordt Burrito geroepen en de strijders draaien zich naar elkaar om met de Burrito in de hand. Nu is het zaak om als eerste de andere persoon af te gooien. De overige spelers mogen worden gebruikt als schild, met de Burrito mag je de Burrito van de tegenstander af kaatsen, vangen is toegestaan.

Voor elk van deze geld dat degene die als eerste geraakt wordt door een Burrito af is en een strafpunt krijgt. MAAR… Zodra een van de spelers onterecht de Burrito neemt, dan krijgt die persoon een strafpunt (Burrito Bruise).
Heeft de speler niet de juiste kaarten neer gelegd, dan krijgt die een strafpunt.

Puntentelling

Voor elke set van 3 kaarten ontvang je 1 punt, voor elke Burrito set ontvang je 2 punten. Voor elke Burrito Bruise die je in je hebt ontvang je 1 strafpunt. Nu je de puntentelling kent tel je het aantal punten op (en af). Degene met de hoogste score wint de Fear Me Badge. Nu kan ronde 2 gespeeld worden, exact hetzelfde alleen dan helemaal overnieuw. Heeft degene met de Fear Me Badge ook de tweede ronde gewonnen dan is het de beste speler van het team. Wint echter iemand anders de ronde, dan volgt er een duel tussen de twee winnaars. Degene die van dit duel wint is de terechte winnaar van Throw Throw Burrito!

Onze ervaring

Throw Throw BurritoNa het lezen van de spelregels heb ik al gelijk één regel toegevoegd aan dit spel: dit wordt niet in huis gespeeld maar in de tuin op het gras.  Nadat we het spel voor een eerste keer hebben gespeeld zijn de spelregels al snel duidelijk bij iedereen. Het is nog wel even wennen om Brawl en Duel goed te spelen, maar na een aantal spelletjes zit dat er goed in.

Throw Throw Burrito is een spel waarbij iedereen tegelijk kan spelen. De ongeveer 15 kaarten zijn ook echt ongeveer 15 kaarten. Je moet tegen een beetje hectiek kunnen in een spel om het leuk te hebben en als je een dure bril op hebt is het raadzaak deze af te zetten. Ook hapjes en drankjes op tafel is geen goed idee…

Informatie

Throw Throw Burrito
Uitgever: Asmodee
Aantal spelers: 2 tot 6 spelers
Speelduur: ongeveer 15 minuten
Leeftijd: 7-99 jaar

Speelgoed van het Jaar 2021

Throw Throw Burrito is maar liefst 2 keer genomineerd tot winnaar van Speelgoed van het Jaar in de categorie 12 t/m 17 jaar & familiespel.

Nu is het jouw beurt. Per categorie zijn er 3 nominaties en op 1 nominaties mag jij je stem uitbrengen. Het artikel met de meeste stemmen, wint de Gouden Publieksprijs. Alle Publieksprijzen worden op 2 november bekendgemaakt.

Los je na het stemmen de rebus op en laat je je gegevens achter, dán maak je kans op 1 van de 50 winnende artikelen die je zelf kiest. Tevens worden er een aantal superprijzen verloot, zoals BOL.com waardebonnen, Intertoys en ToyChamp coupons, alle artikelen uit een bepaalde categorie en 2 kaarten voor het Nederlandse Speelgoed Gala met overnachting, op 2 november 2021.

Stemmen zonder de rebus op te lossen, kan ook. Lees de informatie, bekijk de video’s per artikel.

Hou jij van spellen met een beetje actie?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics