Thuisleven.com
Splendor
Thuisleven.com > Entertainment > Spellen & Puzzels > Strategische spellen > Splendor is zoals de titel een “Prachtig” spel

Splendor is zoals de titel een “Prachtig” spel

Om het schermgebruik van onze 4 tieners een beetje in het normale bereik te houden, hebben we enige tijd geleden woensdagavond tot spelletjes avond gebombardeerd. Na het eten wordt dan de tafel leeg geruimd en volgezet met gezonde lekkernijen om vervolgens met het hele gezin ons eens te storten op een van de nieuwste spellen van deze tijd. Deze week was Splendor aan de beurt. En volledig in lijn met de titel is dit spel inderdaad prachtig (Splendor = Prachtig).

De spelregels

SplendorWaar Splendor vooral sterk is, is in het eenvoudige en snelle starten van een nieuw spel. Het doel van het spel is om zo snel mogelijk 15 of meer prestige punten te verwerven door het kopen van mijnen en gebouwen. Hiervoor leg je de edelstenen op tafel, leg je 3 rijen met 4 ontwikkelingskaarten van verschillende moeilijkheidsgraad. En als laatste leg je, afhankelijk van het aantal spelers, een aantal edellieden neer. Voila, en je bent klaar om te spelen. Bij aanvang van iedere beurt kun je een van vier dingen doen:

  • 3 edelstenen van verschillende kleur nemen
  • 2 edelstenen van dezelfde kleur nemen (mits er 4 of meer edelstenen beschikbaar zijn)
  • een (open of gesloten) ontwikkelingskaart reserveren en een joker nemen
  • of een ontwikkelingskaart die gereserveerd was kopen

Als je geen gereserveerde ontwikkelingskaart gekocht hebt, mag je ook kiezen om met de edelstenen in je bezit een ontwikkelingskaart van de tafel te kopen. Maar het leuke is dat een gekochte ontwikkelingskaart een bonus geeft die de aanschaf van de volgende gemakkelijker kan maken. Op deze manier kun je toch hele dure ontwikkelingskaarten kopen, ondanks de limit van niet meer dan 10 edelstenen in je bank.

Simpele regels, maar complexe en uitdagende strategieën

Door deze simpele set regels, de snelle manier van klaarzetten maar toch de hoge complexiteit van de mogelijke strategieën, is dit spel een absolute hit bij ons in het gezin. Bij zowel jong als oud. Sterker nog, als we met z’n tweeën nog even een snelle game spelen willen spelen nadat de kinderen naar bed gestuurd zijn, is Splendor het spel dat het vaakst uit de kast gepakt wordt. Een absolute aanrader.

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics