Vers van de pers: een alarmerend persbericht benadrukt de achteruitgang van de leesvaardigheid bij Nederlandse 15-jarigen. Leesplezier is cruciaal, vooral met boeken die de verbeelding prikkelen, zoals “De NEEhoorn.” Laten we duiken in dit onderwerp en ontdekken hoe dit boek, te midden van afnemende leesvaardigheid, een opbeurende rol kan spelen.

De NEEhoorn

In het hartverwarmende boek “De NEEhoorn” ontmoeten we een eigenzinnige hoorn met een onweerstaanbare neiging tot nee zeggen. Kinderen worden meegenomen op een avontuur vol humor en wijsheid, waarbij de NEEhoorn leert dat soms ja zeggen ook mag. Het boek prikkelt de verbeelding en biedt een waardevolle les in een speelse vorm.

Wat wij ervan vinden

Het verhaal van de NEEhoorn betovert zowel jong als oud. Met een perfecte balans tussen humor en diepgang, trekt het de aandacht van Evi en haar broers en zussen. De illustraties zijn adembenemend, waardoor iedere voorleessessie een visueel feest wordt. De luchtigheid van het verhaal maakt het toegankelijk voor alle leeftijden, waardoor het een familiefavoriet wordt.

Leesplezier als fundament

Te midden van zorgwekkende trends in leesvaardigheid biedt “De NEEhoorn” een sprankje hoop. Het verbindt generaties door plezier, humor en waardevolle lessen te combineren. In een wereld waar lezen essentieel is, dient dit boek als een herinnering dat leesplezier de sleutel is tot een sterke basis in taalvaardigheid. Laten we samen het plezier van lezen omarmen en doorgeven aan de volgende generatie.

Informatie

De NEEhoorn
Auteur: Marc-Uwe Kling
Illustrator: Astrid Henn
EAN: 9789021422954
Uitgever: Volt
Leeftijd: vanaf 4 jaar

Lees ook:

Heb jij al eens van de NEEhoorn gehoord?

Foto’s: Miranda de Jong
#spon *affiliate

Geverifieerd door ExactMetrics