Creatief met Portugese tegels
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Vloer > Creatief met Portugese tegels

Creatief met Portugese tegels

Voor mij kan het niet druk genoeg. Of het nu gaat om printjes op kleding, behangpatronen of Portugese tegels. Ik houd ervan. Al is het wel eens lastig combineren. Gelukkig voor mij is print op print korte tijd in de mode geweest. Speciaal voor de mensen die het graag een beetje bescheiden in huis houden, ga ik op zoek naar de gulden middenweg. Je zal maar een partner hebben die van strakke lijnen houdt.

Portugese tegels

Portugese tegel is de verzamelnaam voor cementtegels en patroontegels die in Portugal ontworpen en gebakken worden. Door het gebruik van natuurlijke materialen als marmerpoeder en organische kleurpigmenten zullen de wand- en vloertegels steeds meer gaan leven door de jaren heen. Dat maakt het een gewild product onder stylisten. Alleen hoe integreer je de Portugese patronen nu in je interieur?

Uitzoeken van Portugese tegels

Het is geen doen om zelf verschillende soorten Portugese tegels bij elkaar te zoeken, Als je kijkt tussen de Portugese tegels van FLOORZ dan zal je zien dat deze al per patroon of per kleur bij elkaar gezocht zijn. Wanneer je jezelf in een wachtruimte betrapt op het tellen van de plafonddelen, dan zal een herhalend patroon geen succes voor je zijn. Om toch wat rust in een ruimte te behouden kan je kiezen voor vloer- of wandtegels in eenzelfde kleur. Of ervoor zorgen dat de rest van de ruimte en dan doel ik op de wanden, plafond en raamdecoratie in een passende kleurstelling zijn met de cementtegels.

Creatief met Portugese tegels

Om toch enige mate van creativiteit in je wand of vloer kwijt te kunnen, is het medium Pinterest dé aangewezen informatiebron. Type ‘Portugese tegels’ maar eens in. Je zult je ogen uitkijken. Wellicht kun je beter specificeren door de betreffende ruimte erachter te typen.
Wat het patroon van de tegelvloer goed doorbreekt en onderstreept is het dunne randje tegels langs de muren. Het liefst in een kleur die terugkeert in de vloertegel. Op de wanden zie ik zoiets ook als afbakening van de wandtegels naar de gesausde muur. In de badkamer wanneer de gehele wand betegeld is, zou je zo’n randje op twee derde van de muur kunnen plaatsen.
Wat ik overigens heel erg creatief vind is het betegelen van de trapschotten. Het geeft de opgang naar een hogere verdieping met de patronen echt een wow-effect.

Lees ook:

Ben jij ook gecharmeerd van de Portugese tegels?

Bron afbeelding: Floorz

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

12 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics