Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Koek en snoep > Chocolatemakers Chocozeiltjes, chocolade met koffie!

Chocolatemakers Chocozeiltjes, chocolade met koffie!

Chocolade en koffie twee van mijn geneugten, komen nu samen in een product. De Chocozeiltjes van de Chocolatemakers. Zoals de studiegenoten / vrienden zelf ook al op de site zeggen, kan jij hem weerstaan en niet helemaal leeg eten?
Mij is het niet gelukt! Mijn man en ik hebben het zakje in een fijn schaaltje gedaan en heerlijk samen opgegeten.

Over the Chocolatemakers

Rodney en Enver zijn twee vrienden die chocolade op zijn puurst wilde maken en dat zijn ze gaan doen. Van boon tot reep hebben ze alles zelf in de hand in hun fabriek in Amsterdam. Bewust, duurzaam, met zo min mogelijk toevoegingen en ambachtelijk gemaakt.

De Chocozeiltjes zijn dunne plakjes koffiechocolade bestrooid met krachtige cacaonibs. In de chocolade zijn echte, hand-geplukte Arabica koffiebonen uit Colombia zijn vermalen. De donkere melkchocolade (52%) is gemaakt van Trinitario cacaobonen van de boerencoöperatie Conacado uit de Dominicaanse Republiek. De biologische koffie komt van CooAgroNevada, een vrouwen-koffie coöperatie uit het natuurreservaat Sierra Nevada de Santa Marta, Colombia en is op hoogte geteeld (1600 meter).
De biologische koffie- en cacaobonen komen per zeilschip naar Nederland, en worden met liefde en veel tijd bereid in onze chocoladefabriek, en dát proef je.

Onze ervaring met de Chocozeiltjes

Zoals ik al schreef, chocolade en koffie gaan er bij mij los wel in. Maar nu hebben de Chocolatemakers er dus één product van gemaakt, chocolade met echte goede koffie smaak en echte koffie erin verwerkt.
Het zakje kan je opnieuw sealen maar ik denk dat echte chocolade liefhebbers dat niet nodig hebben. Wij in ieder geval niet. Ik heb het hele zakje in een sausjes bakje gedaan en het stuk dat je op de foto bovenaan ziet is het grootste stuk dat erbij zat. De rest kon ik geen zeiltjes noemen maar meer kruimels. Maar ja, tijdens transport zal er wel flink wat zijn gebroken. Geen probleem, in mijn mond gaat het ook kapot. De koffie smaak is echt goed merkbaar. De kinderen vonden het niet lekker, mooi zo meer voor papa en mama! We hebben er echt wel van genoten.

Jammer dat het cacaonib waar de chocolade mee bestrooid was niet was blijven zitten aan de chocolade zeiltjes, die lagen allemaal onderin het bakje en die hadden juist de lekkere crunch moeten geven aan de zeiltjes. Dat hebben we dus helaas gemist. En los de nibs opeten was toch niet zo  lekker. Dus zeker als je het uit het zakje eet mis je denk ik helemaal de cacaonibs die dan onderin blijven liggen. Het is aan de heren om uit te vinden hoe ze die nibs beter op de zeiltjes kunnen laten plakken.
Al met al wel hele goede lekkere chocolade en zeker de combinatie met de koffie is voor ons helemaal top.

Toelichting van het bedrijf: “Dat ze zo klein zijn, komt echt door het transport, daarom verkopen wij ze ook niet, te lastig versturen. Bij de winkels (Ekoplaza en binnenkort Marqt) zullen ze in betere conditie zijn. Daar zullen ook meer nibs op zijn gebleven.”

Zero waste en Tres Hombres

Alsof goede chocolade maken nog niet voldoende was zijn de vrienden ook heel goed bezig met duurzaamheid, milieu en eerlijke handel. Alles wat verbeterd kon worden aan vervuilende verpakking en verscheping is onder bekeken. Zo hebben ze geen aluminiumfolie, maar vetpapier als verpakking en worden de cacaodoppen gebruikt om cacaothee van te maken. Ze gebruiken zelfs speciale bio-inkt!
Tres Hombres is het schip dat hun koffiebonen en cacaobonen levert vanaf de Dominicaanse republiek. Vrijwilligers brengen de bonen naar de fabriek een kilometer verderop van de Amsterdamse kade. Als het CO2 neutraal is krijg je per zak een reep als vergoeding voor het vervoeren. Check de site en facebookpagina voor wanneer er weer een lading binnenkomt. De zeiltjes zijn nu alleen nog voor zakelijke klanten te bestellen, maar kijk eens bij hun overige producten er zit vast wat lekkers voor je tussen.

Lees ook:

Eet jij graag chocolade?

#Voor het schrijven van dit artikel hebben we een review exemplaar ontvangen#

summitmommy

mama van 2 kids, loves gadgets, Xbox spellen, lego en nieuwe dingen proberen.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

 • Ik kan mij echt niets lekkerders bedenken dan chocolade.
  Maak mij daar ’s nachts maar wakker voor.
  Ik word er echt gelukkiger van, als ik mij daar mee troost.
  Trouwens drop is ook een van mijn favorieten.
  Er is ook chocolade met een drop vulling heb ik ergens gelezen.
  De ideale combinatie voor mij.
  Lekker, lekker!

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics