Awajún chocolade
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Koek en snoep > Awajún chocolade 52% van de Chocolatemakers

Awajún chocolade 52% van de Chocolatemakers

Awajún chocolade* … Waar zou die naam toch vandaan komen? Ik vond het een bijzondere naam voor een reep chocolade en ben daarom eens een kijkje gaan nemen op Chocolatemakers.nl. Al heel snel vond ik het antwoord:
De cacao van deze reep wordt door de Awajun-indianen verbouwd. De Awajun zijn traditionele jagers en verzamelaars en leven in de jungle van het Amazoneregenwoud in het noord-oosten van Peru. Cacao komt van oorsprong uit de regenwouden van de Amazone. Deze cacao komt dus rechtstreeks van de geboortegrond van de cacao, de Criollo-cacao.

Voor deze indianen is de cacao een zeer belangrijke bron van inkomsten. Met de inkomsten hiervan kunnen de indianen (850 leden in totaal) in hun levensonderhoud voorzien en hoeven ze geen hout uit het regenwoud te kappen en deze te verkopen. Hiermee dragen de repen chocolade bij aan het behoud van het tropisch regenwoud en de ontwikkeling van duurzame teelt van de cacao.

De Chocolatemakers

Goede en eerlijke chocolade dus. Met dat idee zijn Rodney en Enver in 2011 gestart als chocolademakers. Ze zoeken en importeren zelf biologische cacaobonen van bijzondere kwaliteit. Ze kopen de bonen direct bij de boeren voor een eerlijke prijs. Alles doen ze zelf: handmatig selecteren, roosteren van de bonen, het maken van kleine stukje cacaoboon, malen en walsen.
Het maken van chocolade kost veel tijd en dat hebben ze ook! En naast dat vele geduld en tijd voegen ze ook biologische suiker en biologische melkpoeder toe. Alles is zo puur en zo eerlijk mogelijk. Hun receptuur bepalen ze zelf door veel experimenteren en proeven (vervelend zeg!)

Test

Van de chocolatemakers mocht ik een reep proeven. Het betreft de Awajún 52%. Een donkere melkchocolade. Het bevat 52% cacaobonen, 14% melkpoeder en 24% suiker. De reep weeg 90 gram en is verpakt in vetvrij papier bedrukt met bio-inkt.
Om eerlijk te zijn vind ik de chocolade gewoon naar pure chocolade smaken. Hoewel ik meer een liefhebber van echte melkchocolade ben, vind ik deze chocolade wel lekker. Je blijft wel een beetje een nasmaak houden. Mijn man is wel een liefhebber van pure chocolade en hij vond deze dan ook erg lekker. Voor de mensen onder ons met een pinda/notenallergie: ze garanderen dat deze chocolade geen (sporen van) pinda’s en noten bevat!

De webshop

Er zijn in de webshop diverse soorten repen verkrijgbaar van 37% tot 80%. Ook is er een leuke cadeaubox te koop met de verschillende repen chocolade hierin. En de echte chocoladeliefhebber kan zelfs een abonnement afsluiten. Je kunt dan kiezen uit een pure- , een melk- of een mixabonnement. Elke maand krijg je een pakket thuisgestuurd met 6 repen. Tot slot is er voor de kinderen uit groep 6, 7 en 8 een spreekbeurtpakket aan te vragen! Ook fijn om te weten: de Awajúnchocolade is ook in diverse winkels in het hele land verkrijgbaar, waaronder alle Ekoplaza’s in Nederland.

Lees ook:

#spon *affiliatie

gastbloggerthuisleven

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

6 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics