Thuisleven.com
Thuisleven.com > Er op uit > Dagje weg > Als echte brandweer bij de demo dag van Brandweer Veghel

Als echte brandweer bij de demo dag van Brandweer Veghel

Afgelopen zondag 6 mei zijn we aan het einde van de ochtend vertrokken naar Veghel voor een zeer spannende en vooral leuke middag. Brandweer Veghel had namelijk een super stoere demo dag georganiseerd waarbij de kinderen zich even een echte brandweerman of brandweervrouw konden voelen. Dat gevoel krijg je niet zomaar want je moet er natuurlijk wel wat voor doen.

Demo dag Brandweer Veghel

Bij aankomst zagen we al verschillende brandweerwagens staan en rijden dus voor Lucas was de middag al geslaagd. Hij werd razend enthousiast en ook Eva wilde wel eens kijken wat het allemaal was. Op de Markt aangekomen kregen alle kinderen die dat wilden een stempelkaart waarop zes verschillende activiteiten stonden. Wij waren begonnen met, hoe kan het ook anders, het blussen. Met hulp van een brandweerman mochten de kinderen drie ballen van een pion af schieten. Gelukkig was het heerlijk weer want geheel per ongeluk (natuuuuurlijk) kreeg ik ook een lading mee terwijl ik foto’s maakte van de tweeling. Die harde wind toch altijd ondanks dat het windstil is 😉

Zware brandweerslang

Vervolgens gingen we verder waar de kinderen me mochten hijsen, in dit geval ging het om een zware brandslang en zoals een echte tweeling deden ze dat natuurlijk samen. Hierna voelden ze zich even als een echte brandweer aangezien ze de jas aan kregen en voor wie wilde nog een broek en de helm. Bij een ramp is goede communicatie belangrijk en dus moesten ze zich melden bij de commando-unit. Vanuit daar hielpen ze mee om een container te heffen, wat ze erg interessant vonden om te mogen doen. Uiteindelijk moet er ook gegeten en gedronken worden vooral met warm weer. Bij de verzorgingscontainer kregen de kinderen een beker ranja en een lekkere koek.

Brandweerdiploma

Alsof het allemaal nog niet bijzonder genoeg was kregen de kinderen na al dat harde werken een brandweerdiploma waarmee verklaart werd dat de kinderen met succes hadden deelgenomen aan de oefening voor brandweerman/-vrouw. Terwijl ze hun diploma kregen werden de kinderen meteen door de brandweer getrakteerd op een heerlijk ijsje. En dat hebben ze lekker opgegeten terwijl we keken naar een demonstratie die gegeven werd op de Markt. Deze dag was zeer goed georganiseerd en als ik dat zo bekeek hebben heel veel kinderen een geweldige middag beleefd.

Lees ook:

Ben jij al eens naar een demo dag geweest?

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics