Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Boer Boris en de olifant

Boer Boris en de olifant

Lezen is leuk en nog meer lezen is nog leuker. Maar hoe kom je nou toch steeds aan de leukste (kinder)boeken? Juist door het lezen van recensies. Wat ik zelf belangrijk vind aan een recensie is de inhoud van het boek (waar gaat het in grote lijnen over, zonder de uitkomst te verhullen), wat vind de lezer van het boek (leest het zich makkelijk weg) en voor wie is het geschikt. Met deze info kun je goed inschatten of het boek een juiste aanschaf is.
Deze maal in in de schijnwerpers: Boer Boris en de olifant.

Het verhaal

Boer Boris is een boer en heeft het elke dag druk. Vandaag is hij bezig met de was. Een voor een hangt hij het wasgoed aan de lijn. Maar wat ziet Boer Boris daar? Door het laken heen schijnt een olifant!
Zusje Sam heeft de olifant langs de weg gevonden en is er zo blij mee dat ze hem graag wilt houden. Boer Boris legt uit dat ze op een boerderij wonen. Daar wonen kippen, varkens, paarden en koeien op het land, maar toch geen olifant!
Maar zusje Sam wilt de olifant zo graag houden dat ze de meest creatieve (en grappige) manieren verzint om de olifant te kunnen houden. Wil jij weten wat ze allemaal bedenkt, lees dan snel zelf het leuke verhaal.

Waarom vinden wij Boer Boris boeken leuk?

  • Op elke pagina in een Boer Boris boek tref je een muisje aan. Je kunt je vast en zeker voorstellen dat het intussen een sport is geworden om als eerste het muisje te vinden.
  • Aangezien we in de stad wonen, ligt het boerderij leven toch iets verder van ons vandaan. Wat niet wegneemt dat we nooit naar een (kinder)boerderij gaan. Juist dan vind ik het leuk als ze begrijpen hoe het er op de boerderij aan toe gaat. Door voor te lezen uit dit boek wakker ik de interesse van het boerenleven aan bij de kinderen.
  • De boeken van Boer Boris zijn nooit saai! Elke keer weer gebeuren er heerlijke gebeurtenissen waar ook ik als ouder van geniet. Dat een ouder een boek weet te waarderen, vind ik zelf een belangrijk punt. Als je namelijk als ouder enthousiast over een boek vertelt zal een kind hier ook sneller naar geneigd zijn om het te lezen.
  • Rijmen is goed voor kinderen, een van de belangrijke punten waar ze op “getest” worden in de kleuterklassen. Mijn kinderen scoorden hier erg laag in. Om dit omhoog te krikken, en omdat het leuk is, heb ik veel geïnvesteerd in boeken waar in gerijmd word. Nu nog steeds lees ik met regelmaat een boek voor dat in rijm geschreven is. Ook voor de oudste twee (bijna 14 en 12). Het feit dat ze het ook, stiekem, nog steeds leuk vinden maakt het alleen maar leuker.

Info en waar te koop

Auteur: Ted Lieshout
Illustrator: Philip Hopman
ISBN: 9789025769390
Uitgever: Gottmer Uitgevers Groep b.v
Aanbevolen leeftijd: 1 – 3 jaar (ofschoon mijn jongste twee kinderen de boeken van Boer Boris met regelmaat uit de kast pakken om het zelf te lezen).
Het boek “Boer Boris en de olifant” is te koop voor €10,00

* Voor dit artikel hebben we een recensie-exemplaren ontvangen *

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics