Thuisleven.com
bewegingsmelder
Thuisleven.com > Woning > Klussen > Zo maak je het in- en om huis veilig

Zo maak je het in- en om huis veilig

We wonen al weer een jaar in ons ‘nieuwe’ huis. De tijd is gevlogen en we hebben al veel in deze jaren ’30 woning opgeknapt. Zo zijn alle vloeren opnieuw bedekt met laminaat of vloerbedekking. Van alle paneeldeuren zijn de platen eraf gehaald en opnieuw geschilderd. Ook veel punten die je niet kunt zien hebben we aangepakt. De veiligheid in – en om huis bijvoorbeeld.

Veiligheid in – en om huis

We lieten een veiligheidsexpert langskomen voor een check van ons huis. Een groot aantal van zijn bevindingen hebben we doorgevoerd. Zo zijn alle toegangsdeuren en ramen voorzien van nieuwe goedgekeurde sloten. Er zijn tralies aangebracht voor ons toiletraam op de begane grond en de schuurdeur is vervangen. De expert had nog wat puntjes over de verlichting rondom ons huis. Daar gaan we nu mee aan de slag, nu het steeds eerder donker wordt.

Verlichting rondom huis en poort

Aan de voorzijde van ons huis loopt een druk bewandelde stoep en een doorgaande weg met lantaarnpalen. Er worden honden uitgelaten en mensen fietsen van huis richting het centrum of weer terug. Over het algemeen is het wel goed verlicht aan de voorkant van ons huis.
Aan de achterkant van ons huis loopt een gangetje naar onze poort en de achteringang van meerdere buren.  We hebben na een feestje wel eens moeite gehad met het vinden van het sleutelgat….

Bewegingsmelder

Aan de binnenzijde van de poort zit een buitenlamp met een knop. Dat is al erg fijn al we eens wat meer zicht bij de schuur en afvalbakken willen hebben. Voor de buitenkant in de poort zijn we op zoek gegaan naar een buitenlamp met bewegingsmelder. Dat als wij aan komen fietsen, de buitenlamp al aanspringt. We komen uit op de bewegingsmelder IP44 voor buiten. Deze is eenvoudig te monteren, spatwaterdicht en detecteert beweging al vanaf 12 meter afstand. Ook mensen die niets in ons gangetje te zoeken hebben staan direct in het zonnetje. En wat denk je wat? Gelijk de eerste avond hebben we de kat van de buren betrapt op ongewenst gedrag!

Lees ook:

Heb jij wel eens moeite met het vinden van het sleutelgat?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

  • Een bewegingsmelder is ideaal voor slot, hebben we bij de achterdeur. Verder led verlichting in de hele tuin rondom. Werkt op zo’n schakelaar dat als het donker word ze aangaan en weer uit als het licht wordt. Alles goed verlicht hier, schrikt hopelijk af.

    Manlief heeft nog een camera gekocht die is net binnen. Nog een beetje aan het prutsen ermee hoe hij het in moet stellen. Werkt via zn telefoon.

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics