Selecteer een pagina

Wat een heerlijkheid, onze nieuwe laminaatvloer is gelegd. Het was wel even een project doordat er intern verhuist moest worden met alle meubelen. Gelukkig paste de grote meubelen in de schuur en de kleinere op de bovenetage. Nu hoefde er geen meubelen buiten te overnachten onder een zeiltje.

De nieuwe laminaatvloer

Alvorens een nieuwe laminaatvloer te kunnen leggen, moest eerst de ‘oude’ vloer verwijderd worden. Bleek dat de bewoners vloeren op elkaar hadden gestapeld. Van een houten blokjesvloer, laminaatplanken en eronder nog een soort zeil geplakt op board. Dit verklaart direct dat de vloer afliep en waarom er een drempel tussen de open keuken en eetkamer lag. Toen we die (onder)vloeren verwijderd en afgevoerd hadden, zweefden de plinten rondom aan de muren.
We hebben een lichtere, grijzige kleur laminaatplanken gekozen met hoge, witte sierplinten. Die vallen over de oude plinten heen en dat ziet er strak en netjes uit. Ik ben nog iedere dag blij met onze nieuwe lichte vloer. Ik kan goed zien wanneer ik even extra moet vegen.

Wintervoeten

Na het verwijderen van de vloeren sloot de drempel niet meer helemaal aan op de deur. Dat hebben we op kunnen vangen met een deurborstel en een soort rubberen strip die over de vloer veegt. Ik heb namelijk wintervoeten en zit anders al in de nazomer met mijn wollen sokken aan. Met koude voeten val ik moeilijk in slaap dus dat wil ik uit alle macht voorkomen. En we hebben er nog iets comfortabel op gevonden

Warm thuiskomen met een wollen vloerkleed

Natuurlijk veraangenaamt een wollen vloerkleed je levensstandaard enorm. Lekker kroelen met je tenen op het vloerkleed en de kinderen liggen en spelen direct op de vloer. We namen een kijkje voor wollen vloerkleden bij floorpassion.nl. Het Nieuw-Zeelandse wol is aangenaam en zacht. Het isoleert in de winter en verkoelt in de zomer. Qua kleur hoeven we alleen maar aan te sluiten op het grijze van het laminaat en een vleugje blauw om het een en ander op te frissen. Onze voorkeur gaat uit naar een rechthoek, dit doet onze woonkamer optisch groter lijken. Ook sluiten we met de rechte kant aan op de bank van onze kinderen en tikken daarnaast onze fauteuils aan. Rest na thuiskomst even de thermostaat een tikje te geven en we zijn thuis!

Lees ook:

Hoe maak jij het thuis aangenaam in de winter?

Geverifieerd door ExactMetrics