Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Kinderen > YouTube Kids vanaf vandaag gratis in Nederland!

YouTube Kids vanaf vandaag gratis in Nederland!

Wat hoort mijn oor? Is het eindelijk zover? Vanaf vandaag is het videoplatform ‘YouTube Kids’ in Nederland beschikbaar! Als 60e land waar de applicatie ingevoerd wordt, zijn er sinds de invoering in 2015 in de VS al diverse kinderziektes uitgehaald.

YouTube Kids

Google heeft vandaag de kindvriendelijke app. YouTube Kids gelanceerd in de Nederlandse taal. Het ultieme videoplatform richt zich op kinderen tussen de 0-13 jaar. En laat ik er daar nu een stuk of drie van rondlopen hebben hier in huis. Eindelijk een einde aan al die vieze Dora filmpjes of volwassenen verkleed als kinderheld die elkaar achterna jagen en opsluiten. “Het is maar nepbloed”, aldus de jongste.
In de YouTube Kids app. worden alleen gezinsvriendelijke filmpjes vertoond. Deze video’s worden tevoren gescreend door slimme algoritmes en door menselijke ogen. Het melden van aanstootgevend materiaal blijft overeind.

Advertenties

De eerste maand blijft YouTube Kids vrij van advertenties. Per kwartier is er maximaal één advertentie te zien, waar niet op doorgeklikt kan worden. De categorieën als eten en drinken, en de meeste games zijn hiervan uitgesloten. (Bron: Volkskrant) Om reclame te omzeilen kun je een premium abonnement op YouTube overwegen. Dit kost 11,99 euro per maand.

De rol van ouders

Binnen YouTube Kids is er ook een rol voor de ouders weggelegd. Ze kunnen, indien gewenst, binnen de app. op voorhand filmpjes selecteren binnen maximaal acht profielen. De content is veelal educatief en diverse Nederlandse of Vlaamsche kinderhelden als Nijntje spelen een grote rol. Ook zijn er samenwerkingen met Studio 100 en Talpa. De kanalen en video’s zijn per kind in te stellen. Zo kan je dus gericht selecteren binnen je gezin. Ook kan de zoekfunctie uitgeschakeld worden en de schermtijd ingesteld worden. Achteraf is ter controle de kijkgeschiedenis terug te kijken. Het advies blijft natuurlijk overeind: Kijk (regelmatig) met je kind mee en blijf betrokken!

Lees ook:

Wordt er bij jouw thuis YouTube gekeken?

Bron afbeelding: Pixabay

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

11 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics