Thuisleven.com
Cumelo

Water met een Cumelo smaakje

Ofschoon ik normaal gesproken in mijn handen klap voor een lekkere kop thee, is dat op zomerse dagen wel anders. Koude thee ben ik niet dol op en van de hele dag water drinken, wordt ik ook zo weeïg. Eens frisdrank dingen vind ik lekker, maar ik realiseer mij wel dat frisdrank een grote belasting is voor het milieu. Sinds de waters met smaakjes in opkomst zijn ben ik dan ook helemaal in mijn noppies. Water is namelijk met zo’n beetje alles te combineren, goedkoop in prijs én goed voor het milieu. En nu de Cumelo’s weer in de winkels liggen is een kan met water en Cumelo dan ook snel gemaakt.

Water met Cumelo

Cumelo

Erg moeilijk om te maken is het niet. Sierlijk wel als je er even de tijd voor neemt. Ten eerste is een mooie kan al het begin van het werk. Aangezien ik een mooie PUIK set heb staan, weet ik dan ook meteen welke kan en glazen ik gebruik.
De Cumelo snijd ik open, net zoals je bij een meloen ook doet. Vervolgens schraap ik met een lepel de zaden uit de Cumelo en snijd ik mooie stukjes Cumelo. Deze laat ik in de kan vallen, vervolgens gooi ik er een reeks ijsklontjes bij en top ik het af met kraanwater. Even laten staan zodat de smaak in het water komt en ik kan mijn dorst lessen.

Aangezien het zonde is om het resterende weg te gooien, kan de rest opgesneden worden en als bite bij het drankje geserveerd worden. Tevens is de Cumelo zeer geschikt om in een salade toe te voegen.

Cumelo

Cumelo

In Italië wordt hij Barattiere genoemd, maar bij ons ligt hij in de winkel onder de naam Cumelo. Qua uiterlijk heeft het veel weg van een meloen en zo kun je hem dan ook snijden. Echter heeft de Cumelo een verrassende frisse licht zoete smaak die ook wat weg heeft van een komkommer. Deze vrucht is daarom bijzonder geschikt om als snack op te eten, zoals je bij een meloen zou doen. Maar ook ideaal in een salade!

Deze vrucht wordt uitsluitend geteeld in Italië (Puglia, ook bekend van de heerlijke Primitivo wijnen) en is daar een echt streekproduct. Het seizoen van de Cumelo loopt van mei tot september. De vrucht is bij een temperatuur van 8 – 10 graden circa 10 dagen houdbaar.

Heb jij al eens Cumelo gegeten?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics