Een wasmachine is een essentieel huishoudelijk apparaat dat vaak wordt geassocieerd met het wassen van kleding. Maar wist je dat een wasmachine veel meer kan dan alleen dat? Ontdek in deze blog de vele verschillende toepassingen van een wasmachine en hoe je dit handige apparaat kunt gebruiken voor meer dan alleen het wassen van je kleding.

Beddengoed en handdoeken in de wasmachine

Je wasmachine is perfect geschikt voor het wassen van beddengoed zoals lakens, dekbedovertrekken en kussenslopen, evenals handdoeken. Met speciale wasprogramma’s zorg je ervoor dat al je beddengoed en handdoeken weer fris en schoon zijn.

Huishoudtextiel

Gordijnen, tafelkleden en stoffen servetten kunnen ook worden gewassen in de wasmachine. Met de juiste zorg en aandacht blijven ze er als nieuw uitzien, terwijl je tegelijkertijd een hygiënische omgeving creëert.

Kleine tapijten en matten

Heb je kleine tapijten of matten die een opfrisbeurt nodig hebben? Gebruik je wasmachine om ze grondig te reinigen en weer als nieuw te laten ruiken.

Sportuitrusting

Na een intense trainingssessie kan je sportuitrusting behoorlijk vuil en bezweet worden. Gooi je sportkleding, kussens en zelfs yoga-matten in de wasmachine voor een grondige reiniging en een geurvrije ervaring bij je volgende training.

Huisdierbenodigdheden

Ook je huisdier verdient een schone en frisse leefomgeving. Was de hondenkussens, kattenmandjes, speeltjes en zelfs huisdierkleding in de wasmachine om ze vrij te maken van vuil en bacteriën.

Huishoudelijke artikelen

Dweilen, vaatdoeken en schoonmaakdoeken kunnen na verloop van tijd behoorlijk vies worden. Gebruik je wasmachine om ze grondig te reinigen en weer klaar te maken voor gebruik.

Hard plastic speelgoed

Overweeg bouwstenen, keukenspeelgoed of plastic blokken. Hier is een handige tip: stop alles in de bovenste lade van je vaatwasser. Als alternatief kun je een emmer vullen met allesreiniger, het speelgoed laten weken en vervolgens afnemen met een doek. Voor plastic speelgoed zoals Lego en Duplo, kun je ook de wasmachine gebruiken. Doe het speelgoed in een dubbele kussensloop en was op 30 tot 40 graden. Speelgoed met batterijen moet natuurlijk niet in het sop belanden. Hiervoor kun je beter een desinfecterend doekje gebruiken. Als je Playmobil wilt reinigen, adviseert de fabrikant om dit met de hand te doen, gebruikmakend van lauw water en mild afwasmiddel. Spoel grondig af en laat het speelgoed daarna drogen.

Knuffels

Het kan moeilijk zijn om het te doen (want: slapen zonder lievelingsknuffel), maar het is wel zo hygiënisch om af en toe een knuffel te wassen. Het is het beste om het wasvoorschrift op het label te volgen, maar waarschijnlijk heb je dit eraf geknipt. In dat geval kun je de knuffel in een waszak of kussensloop stoppen en wassen op 30 graden. Als je twijfelt, is met de hand wassen een goed alternatief. Let op: héél oude of kwetsbare knuffels, knuffels met batterijen of met een vulling van microballetjes overleven waarschijnlijk niet in de wasmachine. In dat geval kun je hem een paar uur in de vriezer leggen om alle bacteriën te doden.

Vind de perfecte match

Ben je op zoek naar een nieuwe wasmachine die al deze taken aankan? Gebruik de Keuzehulp wasmachine om de perfecte match te vinden die voldoet aan al je behoeften en eisen.

Lees ook:

Wat stop jij allemaal in de wasmachine?

Afbeelding van constantiawork
#ad

Geverifieerd door ExactMetrics