Thuisleven.com
Koffie op kantoor
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Werk > Vijf tips om een eindeloze werkdag door te komen

Vijf tips om een eindeloze werkdag door te komen

Er zijn van die werkdagen die om lijken te vliegen, en waarbij het voordat je het doorhebt alweer tijd is om te stoppen, en weer naar huis te gaan. Er zijn er echter ook die maar niet door te komen zijn. Waarbij de klok lijkt te kruipen, en ieder kwartier aanvoelt als een uur. Alhoewel dat verschillende redenen kan hebben, gaat het vaak om een combinatie van factoren. Je bent moe, of hebt gewoon echt even geen zin. Je werkzaamheden zijn die dag saai, of juist erg eentonig. Wat de oorzaak ook is, met deze tips kom je zelfs de langste werkdag door.

Drink koffie

Een hele simpele tip om je werkdag door te komen, zeker als hij maar moeizaam verloopt doordat je zelf moe of suf bent, is door gewoon zo nu en dan wat koffie te drinken. Dankzij de cafeïne hierin krijg je een kleine oppepper en weer wat nieuwe energie, waardoor je de boel net wat beter aankan en er niet meer moe en uitgeblust bij hangt. Hoe sterker de koffie, des te groter het effect. Kom dus maar op met die Nespresso, op dagen waarop de tijd niet vooruit lijkt te gaan en je al halverwege de ochtend uitgeblust op je stoel hangt!

Hak de dag in stukjes

Als je aan het begin van een lange werkdag staat, dan kan deze heel lang lijken als je denkt aan wat er allemaal nog gaat komen. Laat dat los. Denk nog niet aan die vergadering die je aan het einde van de dag hebt, maar hak de dag in stukjes en kijk alleen naar het deel waar je je nu in bevindt. Door het hakken in stukjes maak je je dag overzichtelijker en minder eindeloos. Een uurtje of twee tegelijk, dat kom je best door, en lijkt veel minder pittig dan wanneer je meteen naar de volle acht uur die je moet werken kijkt.

Doe eens iets anders in je pauze

Ben je een beetje in een sleur beland, en merk je dat daardoor de werkdagen niet zo lekker lopen? Probeer daar dan eens verandering in aan te brengen. Iets kunnen veranderen in je werkzaamheden zou ideaal kunnen zijn, maar lukt dit niet dan zijn er nog meer dingen die je kunt doen. Doe eens iets anders in je pauze, bijvoorbeeld. Door in plaats van met je collega’s in de kantine te gaan zitten eens buiten een lekkere wandeling te maken, breng je een verandering in je dag aan. En juist deze veranderingen zijn fijn voor je hersenen, die zo weer een beetje gestimuleerd worden.

Jezelf belonen mag best

Jezelf een beloning in het vooruitzicht stellen kan ook helpen om de dag door te komen. Dat kan iets heel simpels zijn, je lievelingsgerecht als diner, of een hele avond je favoriete serie bingen na werktijd. Maar zeker na een flinke inspanning mag het ook best wat groter zijn. Verwen jezelf zo nu en dan met iets wat je graag wilt hebben, dan weet je weer waar je ook al weer voor werkt.

Blijf ademen

Last but not least: blijf ademen. Dat klinkt simpel, maar feitelijk is dat alles wat je hoeft te doen om de dag door te komen. Hoe je het ook wendt of keert, en hoelang hij ook lijkt te duren, ieder dag heeft een einde. Het enige wat jij echt hoeft te doen is zorgen dat je dat einde redt, en blijven ademen is wat dat betreft essentieel. Houd vol, de dag gaat uiteindelijk vanzelf voorbij. Lees meer over Solliciteren doe je zo – Curriculum Vitae (CV)

Helpt koffie jou je dag door?

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics