Thuisleven.com
Het aftellen naar de zomervakantie is begonnen.
Thuisleven.com > Er op uit > Vakantie > kamperen > Het aftellen naar de zomervakantie is begonnen

Het aftellen naar de zomervakantie is begonnen

Dit jaar gaan we (ik en mijn 2 dochters van 10 en 6 jaar) in de zomervakantie weer gezellig kamperen. Dit is het tweede jaar op rij dat we de caravan van mijn broer mag lenen. Hij zet hem op de campingplek, wij rijden erachteraan met mijn auto. Samen zetten we hem op, we eten die avond gezellig samen (meestal een frietje) en dan vertrekt hij weer. Een week later komt hij met zijn zoontje en gaat dan genieten van zijn vakantie. Wij vertrekken dan weer richting huis voor ons zit de vakantie er weer op. Maar dit jaar boffen we, want doordat mijn broer van baan is veranderd, is zijn vakantie opgeschoven en mogen wij bijna 2 weken op de camping blijven, dubbel genieten dus!

Gezien het feit dat ik geen groot budget heb en een vakantie eigenlijk te duur is, vooral als je een vakantiehuisje moet huren, is dit een super oplossing voor ons. De caravan mogen we gratis lenen. Ik vergoed wel zijn benzinekosten, en zorg uiteraard voor het eten en drinken die dag.

Bestemming

Dit jaar gaan we naar camping de Paal. We willen graag een camping met animatie en wat activiteiten om binnen te doen. Een binnenzwembad is mooi zijn, maar geen vereiste. Dat heeft deze camping wel allemaal, dus ik hoop op een rustige vakantie voor mezelf met hopelijk tijd om wat boeken te lezen, als de camping bevalt, is de kans groot dat we er nog een jaar heen gaan, maar ik ben altijd benieuwd naar jullie verhalen en tips voor leuke campings.

Kampeerwinkel De VrijbuiterHet aftellen naar de zomervakantie is begonnen.

Vandaag zijn we eens gaan rondneuzen bij de Vrijbuiter, want vorig jaar misten we toch wel een goede lamp en ook een grondzeil, dus gingen we eens kijken wat daar zo de prijzen van zijn. En als je daar rondloopt, begint dat vakantiegevoel al helemaal te borrelen. Bij de klantenservice kregen de kinderen een speurtochtboekje met potlood en zo gingen we spelenderwijs langs alle afdelingen. Na afloop kregen ze een mini kompas als presentje, dat vonden ze super leuk natuurlijk.

Voorbereidingen

Ook heb ik al wat standaard producten in de caravan gaan zetten, zoals afwasmiddel, sponsjes, handdoeken, toiletpapier eigenlijk alles wat je thuis ook nodig hebt. Het kan maar alvast klaar staan en mijn lijstje met wat nog moet volgen is al flink lang, maar zo weet ik zeker dat ik niks vergeet. Er zijn natuurlijk ook genoeg supermarkten en een kampeerwinkel, maar als je hoofdpijn hebt of een splinter wil je niet eerst naar de winkel hoeven rijden, dus ik probeer overal aan te denken.

Ik ben nu ook al wat gemakkelijke recepten aan het uittesten, want zoals iedere kampeerder weet, aardappels, groente met vlees maak je niet zo snel op de camping, er zitten vaak maar 2 pitten op het gasfornuis of de pitten zijn heel klein. Zo hebben we vandaag pastasalade gegeten, die gaat al op mijn lijstje. We zullen vast een dag pannenkoeken eten en ook een broodje met knak zal er wel goed ingaan, maar dan houdt het ver op. Een skottelbraai heeft mijn broer jammer genoeg niet. Meestal gaan we boodschappen doen en hopen dan op inspiratie. Hebben jullie misschien wat lekkere en gemakkelijke recepten voor ons?

Lees ook:

Hebben jullie ook al zo’n zin in de vakantie en waar gaan jullie heen?

Bianca

Moeder van 2 meiden en werkzaam in de thuiszorg

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics