Mijn nachtrust is een schaars goed geworden nu ik al 11 jaren moeder ben. Ik ga als een kip zonder kop met de laatste op stok en kukel er bij het eerste gekraai van af. Een kleine rekensom leert dat ik iedere nacht uren slaap tekort kom. En dat al voor een langere periode.

Slapen waar dan ook

Gelukkig ben ik erfelijk belast. Ik kan overal en ten alle tijden slapen. Regelmatig viel ik als kind al boven mijn bord met avondeten in slaap. Ik moest namelijk altijd mijn bord leegeten, ook als ik het niet lustte. In mijn studietijd sliep ik tot de eindhalte van menig tram- en treinreis. Liefst met mijn mond open. Je kent die filmpjes wel van mensen die tegen medereizigers aankruipen. Nou, dat deed ik dan net weer niet. Ook in de collegezaal presteerde ik het om met mijn hoofd op mijn handen gesteund te slapen. En tijdens het blokken voor de afsluitende tentamen weken, werd ik wel eens midden in de nacht op mijn leerboek wakker. Het wordt, nu de dagen korter worden, steeds verleidelijker, om even stiekem weg te zakken in dromenland.

Hazenslaapje in een Auping

Het nadeel van zo’n hazenslaapje is, is dat mijn lijf helemaal stram en verkreukeld wakker wordt. Of mijn wang een rode afdruk van een leesboek vertoond. En een stijve nek is wel het laatste waar ik op zit te wachten. Glow Magazine geeft echter aan dat een powernap van zo’n 10 tot 20 minuten voldoende is om weer fris en fruitig voor de dag te komen. En ik maak graag van de nood een deugd. Ik doe gewoon een hazenslaapje op het Auping bed. Zo heb ik alle vliegen in één klap gevangen. Onze dochters zoeken mij namelijk nooit in mijn slaapkamer op. Ik sluit de deur af en kom alsof er niets aan de hand is een kwartiertje later weer naar beneden lopen. “Even de was opgehangen…” Mijn gezicht en lijf verraden mij vervolgens niet, alleen mijn beddengoed ligt in de kreukels.

Lees ook:

We namen de proef op de som en hebben de Philips Wake-up Light vergeleken met die van de Action!

Ben jij uitgeslapen? Dan kan je je Auping bed verkopen!

Geverifieerd door ExactMetrics