Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Eetkamer > Welke eetkamerstoelen passen bij jouw inrichting?

Welke eetkamerstoelen passen bij jouw inrichting?

Je zou denken dat een eetkamerstoel een appeltje eitje is qua aanschaf. Toch zal het je verbazen hoe lastig dit klusje kan zijn. Immers vind je de perfecte eetkamerstoel niet zomaar bij de eerste de beste winkel. En als je dan de “perfecte” stoel hebt gevonden blijkt het prijskaartje geheel niet in je straatje te liggen… Oeps!
Vandaar dat ik in deze blog wat tips met je deel over het zoeken van de juiste eetkamerstoelen aan jouw tafel. Lees je gezellig mee?

Design

Hou je van modern, van klassiek, van barrok, van vintage, van industrieel, van…. ?
Het is best wel belangrijk om te weten in welke stijl jij je woonkamer graag in wilt richten. Je kunt namelijk de mooiste stoel ter wereld kopen, als hij niet staat bij de rest van je interieur is het toch een gigantische afknapper. Zonde van je geld.

Dus bedenk je van te voren goed in welke stijl je graag je eetkamerstoelen wilt aanschaffen. Ben je merken fanaat, kun je dit natuurlijk ook meenemen in je overweging.

Kleur bekennen

Heb je de stijl voor jouw interieur helder dan ga je nadenken over de kleur van de stoelen. Mogen ze opvallen, of zijn het juist stoelen die vooral staan voor de functionaliteit (eten aan tafel)?
Laat dit in de kleuren van de stoel terug komen. Kies bijvoorbeeld voor dezelfde kleur stoelen als de bank als je wilt dat het geheel een eenheid moet worden. Mogen ze juist knallen ga dan voor een kleur die over 10 jaar nog mooi is. Immers ga je niet elk jaar nieuwe eetkamerstoelen kopen. Toch?

Eetkamerstoelen comfort

Gelukkig kun je de designs en kleuren redelijk makkelijk filteren in een zaak. Wat echter een stuk moeilijker te beoordelen is, is het comfort van de stoelen. Ofschoon je van een plastic stoel mag verwachten dat deze hard zit, kun je dat niet zien van stoffen of leren stoelen. Bovendien is de hoogte, diepte en breedte van een stoel ook wel een belangrijk gegeven om mee te nemen in je overweging. En de prijs? Niet zo moeilijk natuurlijk. In tegenstelling tot een fysieke winkel kun je op internet even aan de zijkant aan geven wat je maximale uitgave is voor één stoel (of set). Easy peasy.

Heb je eenmaal de stoelen in huis en zelfs al een mooie tafel staan dan is een spelletjesavond met vrienden wel zo gezellig om die tafel heerlijk in te weiden. Oja een lunch vooraf maakt het helemaal af!

Lees ook:

Welke eetkamerstoelen passen bij jouw inrichting?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

  • Vooral met een hoge leuning en die recht zitten. Daarbij twijfel ik voor de volgende stoelen tussen “veilig” bruin of eens een fellere kleur.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics