UFO Alarm! van Goliath

UFO Alarm! is een spel waarin 4 boeren strijden tegen de Ufo. Geen samenspel maar keihard knokken om het de andere zo zuur mogelijk te maken. Dit terwijl je zelf op de vlucht bent voor de ufo. Zo kun je met een paar beurten al uitgespeeld zijn, maar kan er ook een hele lange tijd gespeeld worden met de overgebleven strijders. Het blijft spannend. Mag je zelf stappen op het bord of gooi je de ufo? Wie de ufo gooit met de dobbelstenen mag namelijk de ufo verplaatsen. Aan de hand van het aantal ogen op de andere dobbelsteen wordt duidelijk hoeveel stappen de ufo mag zetten. Zo kun je proberen om alle andere spelers te elimineren van het spel. Elimineer jij de andere spelers of wordt je zelf geëlimineerd?

UFO Alarm!, het buitenaards leuke kat- ­en ­muisspel met de trekstraal!

De succesvolle spellenbedenker Goliath – bekend van toppers zoals Rummikub, Banana Joe, Woordzoeker, Triominos en de hit Robo Fish – brengt een nieuw, vrolijk gezelschapsspel naar de winkels: actie en spanning met het buitenaards leuke UFO Alarm!

UFO Alarm! is een bordspel waarbij de boeren en hun dieren op het land worden overvallen door buitenaardse wezens. Elke keer dat het ruimteschip over een pion vliegt probeert de speler de pion te teleporteren met een druk op de bovenkant van het lichtgevende ruimteschip. Wees daarom op je hoede en probeer de boer en de dieren uit de greep van de aliens te houden. Geheime vluchtwegen en een verstopplek helpen je daarbij. Ook de technologie van de aliens is niet perfect. De ontvoering kan mislukken. Dan wordt de pion niet opgezogen en gaat een lampje knipperen. Doel van het kat­- en ­muisspel is als enige speler met pionnen op het speelbord over te blijven.

UFO Alarm! – dat bestaat uit een handleiding, speelbord, ruimteschip, een gewone en een speciale dobbelsteen en zestien pionnen in vier kleuren (vier boeren, koeien, schapen en kippen) – is een nieuwe en origineel spel voor twee tot vier spelers vanaf zes jaar.

Onze mening over UFO Alarm!

We spelen dit spel met regelmaat, de spelregels zijn simpel en zelfs de jongste meid in het gezin weet haar “boer” bij te staan. Wat ons wel opvalt is de duur van het spel, dit duurt meestal toch wat langer dan een kwartier of een half uur. Kortom echt een spel waarbij wat (gezonde) hapjes en een drankje een perfecte combinatie zijn en waarmee je een regenachtige middag wel door komt.

Lees ook:

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

  • het spel UFO wordt hier veel gespeeld waardoor de papiertjes loslaten van de rondjes. is het mogelijk om de papiertjes met afbeeldingen te bekomen zodat het spel weer volledig en bespeelbaar is.

    • Wij hebben van Goliath nieuwe stickers voor het spel ontvangen. Beste kun je ze dus even contacteren en vragen. Hebben ze die stickers niet meer zou je misschien met wat nagellak kleurtjes aan kunnen brengen. Niet teveel aangezien de UFO dan de foampjes niet meer opzuigt.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics