Too Good To Go, bespaar geld en verminder voedselverspilling.
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Handig, praktisch en leuk > Too Good To Go, bespaar geld en verminder voedselverspilling

Too Good To Go, bespaar geld en verminder voedselverspilling

In het artikel Samen tegen voedselverspilling met verschillende tips kun je lezen hoeveel voedsel er jaarlijks wordt verspild. Ook lees je dat voedselverspilling al vanaf productie plaats vindt. Too Good To Go is een app dat zich richt op de voedselverspilling bij supermarkten, bakkers, slagers en soortgelijke bedrijven. In dit artikel vertel ik je er graag meer over.

Voedselverspilling aan het einde van de dag

Supermarkten, bakkers, slagers maar ook bloemisten en andere bedrijven hebben aan het einde van de dag resten welke de dag erna niet meer goed zijn. Dankzij Too Good To Go is er nu een oplossing waarbij verspilling voorkomen kan worden.

Too Good To Go-app

Met de Too Good To Go-app (gratis te downloaden) red je onverkocht eten, drinken en bijvoorbeeld bloemen, bij jouw favoriete plekken van een ongelukkig lot.
Bedrijven kunnen op elk gewenst moment van de dag hun overschot door middel van een pakket in de app zetten. De meeste bedrijven hebben een standaard verassingspakket. Sommige bedrijven hebben ook speciale boxen zoals de “Feestdagen Box”, “Kerstpakket”, Brood Box” en “Paaspakket”.

Zodra een pakket beschikbaar is staat dit aangegeven in de app. In de app kun je ook de filter “Verberg uitverkocht” gebruiken, zodat je minder snel misgrijpt.
Ben je van een of meerdere bedrijven fan geworden, dan kun je ze toevoegen aan je favorieten. Zodra je de app opent en het hartje bij favorieten groen kleurt, weet je dat je daar een kijkje moet nemen.

Pakket ophalen

Om een pakket op te halen, moet je eerst een pakket reserveren. Dit doe je door op de “Reserveren” button te klikken. Hier kun je aangeven hoeveel pakketten je wilt reserveren, het totaalbedrag wordt dan automatisch aangepast.

Nadat je de gewenste hoeveelheid, met een maximum tot beschikbaarheid, hebt ingevoerd klik je op de button “Reserveer nu” en betaald met een van de betaalopties (PayPal, Apple Pay en iDeal).

Houd de tijd in de gaten

Nu de bestelling is gereserveerd moet je de tijd in de gaten houden. In de app staat duidelijk tussen welke tijd je het pakket op kunt halen. Weest op tijd en neem je eigen (herbruikbare) verpakkingen en tassen mee.

Aangezien je van te voren niet weet wat je krijgt, en het ook elke keer weer verschillend is, kun je beter iets te veel dan te weinig meenemen.

3 feiten:

  • 10% van de broeikasgasuitstoot komt door voedselverspilling (dat is meer dan de hele luchtvaartindustrie).
  • We verspillen per jaar 2,5 miljard ton eten, terwijl 828 miljoen mensen elke dag honger lijden.
  • Voedselverspilling kost elk jaar 1,2 miljard dollar.

Lees ook:

Heb jij al eens een Too Good To Go pakket opgehaald?

Foto’s: Too Good To Go

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics