Thuisleven.com
Albert Heijn Overblijvers.
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Huishouden > Boodschappen doen > Albert Heijn Overblijvers (review)

Albert Heijn Overblijvers (review)

Jaarlijks wordt er voor miljoenen aan eten verspild bij Albert Heijn. Daarom heeft Albert Heijn iets nieuws: de Albert Heijn Overblijvers. Overblijvers zijn producten die aan het eind van de dag overblijven en uit het assortiment gaan of een naderende houdbaarheidsdatum hebben. Je kunt ze tegen een extra voordelige prijs meenemen in een eigen tas.

Verschillende soorten Albert Heijn Overblijvers

Er zijn die soorten pakketten waar je uit kunt kiezen:

 • Verrassing (nu €4,95 maar minimaal €14,95 waard)
 • Vegetarisch (nu €4,95 maar minimaal €14,95 waard)
 • Bakkerij (nu €2,95 maar minimaal €8,95 waard)

Doel

Dankzij de Albert Heijn Overblijvers hoopt Albert Heijn voedselverspilling zo ver mogelijk terug te dringen. Dat is niet alleen leuk tegen voedselverspilling maar ook fantastisch voor je beurs, kijk maar eens naar de originele prijs versus de actie prijs.

Hoe werkt het?

Open de AH app, download hem eerst als je het nog niet hebt. Klik op de Overblijvers tegel in Mijn Albert Heijn. Bekijk de beschikbaarheid en reserveer een pakket bij jouw favoriete winkel. Je kan ze ophalen op het ophaaltijdstip bij de service balie. Vergeet niet je eigen tas mee te nemen!

Onze ervaring

Nieuwsgierig als ik was testte ik alle 3 de boxen in één keer uit. Albert Heijn had dit schijnbaar door en heeft alle drie de boxen in een krat verzameld. Hierdoor was het een beetje moeilijk te bepalen wat de Vegetarische Overblijver, de Bakkerij Overblijver en de Verrassing Overblijver was. Hieronder een foto van de complete inhoud en dat gekocht voor maar €12,85.

Albert Heijn Overblijvers.

Al met al vind ik het een heel mooi en gevarieerd pakket. Veel groenten, sla en voor iedereen een lekkere muffin. Ik weet zeker dat we hier vaker gebruik van gaan maken.

Lees ook:

Zou jij een Overblijver kopen en voor welke variant zou jij kiezen?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

41 reacties

 • Wat een enorm pakket!
  Ik kende dit nog niet, ik ga er zeker gebruik van maken en zou ze allemaal eens proberen.

 • Handig om eens te zien wat er in zo’n pakket zit. Zag het laatst al voorbij komen, maar had er nog niet echt een beeld bij. Ga het zeker ook eens proberen!

 • Ik zou toch niet zo snel hier voor kiezen, omdat het een pakket is en een specifieke ophaaltijd. Als ik boodschappen doe, kies ik wel vaak voor losse producten die aan de datum zitten, met kortingssticker.

 • Net AH Bischopshoeve Breda voor de bakkerij. De prijzen staan erop, dus makkelijk na te rekenen, helaas deed ik dat pas thuis. Totale waarde: 7,50 ipv 8,95. Dat heb ik bij verschillende vestigingen wel beter gehad. Kniepers.

 • Dit ziet er wel echt goed uit! Jammer dat het bij mij in de buurt zo snel uitverkocht is, ik ga er eens wat scherper op zijn.

 • Ik haal s morgens vroeg regelmatig het brood voor 0,50 bij AH. Maar dat zal nu dan wel vaak s avonds in een broodbox weggaan.

 • Afgelopen week nog een overblijverspakket gekocht, hier zat een stoommaaltijd bij, zakje gesneden ui, zak ovengroenten, en zak met bakaardappelen. Ook ben ik reuze benieuwd naar de bakkersoverblijver, die ga ik binnenkort ook eens proberen.

 • Mijn jongste dochter wil in de avond nog wel eens naar 2 dorpen verderop rijden waar de AH zit. Heeft al een aantal keer leuke afgeprijsde artikelen meegenomen. Leuke meevaller, niet kopen om te kopen maar wel wat we kunnen gebruiken. Scheelt zeker in de portemonnee. Onderlaatst had ze 2 bosjes bloemen meegenomen, voor echt een lachertje. Deze hebben ruim anderhalve week nog gestaan, dat vind ik dan helemaal geweldig.

 • Wat leuk! ik zou ze ook alle drie willen proberen. Nieuwsgierig en in één keer de koelkast vol. Kende deze tip nog niet.

 • Fijn dat jouw ervaring goed is, maar ik durf dat toch niet aan bij de AH. Er zitten bij de bestelde boodschappen al zo vaak dingen die bedorven of rot zijn dat ik toch bang ben voor wat hier dan in zit! Overigens heeft onze AH ook al jaren een bak met dit soort producten staan.

 • Ik zie het vaak voorbij komen in mn ah app! Alleen twijfel ik wel omdat de groente al aan de datum is.. en je kan niet alles invriezen natuurlijk.

  Ben wel benieuwd naar de brood pakket alleen is die altijd uitverkocht als ik kijk.. maar ik blijf kijken

  • We hebben hem gister opgehaald.
   Inhoud 2 yoghurt donuts, 2 bitterkoekjes, 4 p speculaaskoekjes, 4 mini appelflapjes en 1 verpakking 4 voorgebakken ciabatta’s.
   Allemaal met 35% korting stickers.
   Originele waarde 9,98 (-35% korting = 6,49)
   De waarde zou minimaal 8,95 moeten zijn.
   De vraag is: van welk bedrag gaan ze dan uit?
   Volgens mij mogen ze niet de originele waarde nemen gezien alles op datum is.

   • Als medewerken van de ah kan ik even uitleggen hoe wij aan de waarde komen.
    Wij werken met een terminal dus als iemand een overblijven komt halen dan moeten wij die producten “afboeken” en in het systeem zetten. Dit doen we door alles te scannen. De terminal telt zelf automatisch de waarde op en wij als medewerkers moeten stoppen als het bedrag op €9 komt

 • Ik zie het vaak voorbij komen in mn ah app! Alleen twijfel ik wel omdat de groente al aan de datum is.. en je kan niet alles invriezen natuurlijk.

  Ben wel benieuwd naar de brood pakket alleen is die altijd uitverkocht als ik kijk

 • Een mooi initiatief, maar ga zelf liever naar Jumbo. Daar kan ik per product kiezen & met zoveel moeilijke eters aan tafel beter. Hoewel het verrassings ecfect wel weg is.

 • Voor vanavond de eerste overblijvers ( verrassingpakket) gereserveerd. Ik ben erg benieuwd. Zal vanavond schrijven wat de inhoud daar van is. Hebben jullie of andere bloglezers al meerdere pakketten besteld?

  • In mijn verrassingspakket zaten 5 luxe producten. Beker wokgroenten, bakje hummes, kaas twv 4 euro, kokosnootblokjes en kipstukjes. Blij mee!

 • Bij onze buurt Jumbo, worden elke dag de tot 1 dag houdbaarheids produkten in een aparte bak gelegd, je ziet dat steeds meer mensen hier s’morgens een kijkje gaan nemen.

 • Wat een mooie luxe producten zitten erin. Ik ben nog een twijfelaar. Aan de ene kant red je eten, heb je veel voor weinig geld een flinke besparing in het boodschappenbudget. Persoonlijk ben ik erg gehecht aan de vaste producten die ik koop. Ik ga dit zeker een keer uittesten om te kijken of het ook wat voor mij is. Top initiatief van de AH, dat zeker!

  • Het is gewoon een reclame stunt! Ik heb 3x uitprobeert en 3x een aanfluiting ! Ik hoop dat jij meer succes hebt..ik had waardeloze troep in de boxen en ook nog eens opgelicht zo weinig zat in de boxen en dan nog eens de volle prijs in plaats die 35% eraf trekken

 • Ik ben hier erg benieuwd naar, maar grijp tot nu toe telkens mis bij mijn AH. Toch eens kijken of ik een bakkerij-pakket te pakken kan krijgen!

 • Bedankt voor de tip om de AH achterblijvers via de app te kopen. Vaak hele bruikbare gezonde producten. Ikzelf neem vaak een broodpakket bij onze bakker van too good to go. Is wel heel wisselend wat je krijgt en hoeveel. Bij Bakker Bart kreeg ik bv laatst een flink pakket. En we helpen de voedselverspilling tegen te gaan.

 • Brood en vleesproducten kun je invriezen, maar groente niet, en ik ben dus héél benieuwd of deze na een paar dagen nog eetbaar is of alsnog in de kliko belandt!

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics