Selecteer een pagina

Insecten en ongedierte kunnen een echte plaag zijn in ons huis en in onze tuinen, maar het gebruik van pesticiden kan schadelijk zijn voor het milieu en de gezondheid van mens en dier. Gelukkig zijn er tal van milieuvriendelijke manieren om ongedierte te bestrijden, zonder dat daarbij schadelijke chemicaliën hoeven te worden gebruikt. In dit artikel zullen we enkele tips geven voor milieuvriendelijke ongediertebestrijding in huis.

1. Voorkom ongedierte met milieuvriendelijke ongediertebestrijding

De beste manier om ongedierte te bestrijden, is om ze in de eerste plaats te voorkomen. Houd uw huis schoon en opgeruimd, bewaar voedsel in goed afgesloten containers en sluit kieren en gaten in uw huis af om te voorkomen dat insecten en ander ongedierte binnenkomen. Zorg ook voor goede ventilatie om vocht te verminderen, aangezien dit een ideale omgeving is voor ongedierte.

2. Maak gebruik van natuurlijke insectenwerende middelen

Er zijn tal van natuurlijke insectenwerende middelen die u kunt gebruiken om ongedierte op afstand te houden. Citronella olie, pepermuntolie en lavendelolie hebben bijvoorbeeld allemaal een sterke geur die insecten kan afweren. U kunt deze oliën verdund in water sprayen en rond het huis verspreiden om insecten weg te houden.

3. Gebruik natuurlijke lokmiddelen

In plaats van pesticiden te gebruiken, kunt u ook natuurlijke lokmiddelen gebruiken om ongedierte te bestrijden. Bijvoorbeeld: Slakken kunnen worden aangetrokken door een kommetje bier en fruitvliegjes kunnen worden gevangen door een bakje met azijn en afwasmiddel. Zet de bakjes op strategische plekken waar u veel overlast heeft.

4. Gebruik gaas tegen insecten of ongedierte

Het gebruik van insectengaas is een geweldige manier om te voorkomen dat insecten uw huis binnendringen. Het gaas kan worden gebruikt om ramen en deuren af te sluiten, zodat insecten niet binnen kunnen komen, maar u wel de ramen en deuren open kunt laten voor frisse lucht.

5. Maak gebruik van vallen

Als het niet lukt om ongedierte uit huis te houden, kun je ook kiezen ongedierte te vangen. Er zijn tal van milieu- en diervriendelijke vallen die u kunt gebruiken om ongedierte te vangen en te verwijderen. Muizenvallen, mierenlokdoosjes, fruitvliegjesvangers en andere soorten vallen zijn verkrijgbaar bij uw plaatselijke doe-het-zelfwinkel of tuincentrum. Zorg ervoor dat u de val op de juiste manier gebruikt en dat u de dieren veilig vrijlaat op een geschikte plaats.

6. Gebruik diervriendelijke verjagers

Diervriendelijke verjagers zijn een uitstekende manier om ongedierte uit uw huis te houden zonder dat daarbij schadelijke chemicaliën worden gebruikt. Er zijn verschillende soorten diervriendelijke verjagers beschikbaar, elk ontworpen om een specifiek type ongedierte af te schrikken.

  • Elektronische verjagers zijn een van de meest populaire diervriendelijke verjagers. Deze apparaten zenden hoogfrequente geluiden uit die onaangenaam zijn voor insecten en knaagdieren, maar onhoorbaar zijn voor mensen en huisdieren. Plaats de elektronische verjagers op strategische plaatsen in uw huis om ongedierte op afstand te houden.
  • Geurverjagers hadden we hierboven al genoemd. Ze zijn vooral handig bij het afweren van dieren die gevoelig zijn voor bepaalde stoffen en geuren.
  • Tot slot zijn er ook verjagers die gebruik maken van fysieke barrières. Deze omvatten strips van koper, aluminiumfolie of dubbelzijdig tape die op de plekken geplaatst worden waar insecten of knaagdieren binnen kunnen komen. Deze fysieke barrières zijn niet schadelijk voor het milieu en zijn ook veilig voor huisdieren en kinderen.

Het gebruik van diervriendelijke ongedierte bestrijdingsmiddelen zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar ook veiliger voor uw huisdieren en kinderen. Door het gebruik van natuurlijke middelen en fysieke barrières kunt u ongedierte op afstand houden zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën die schade kunnen toebrengen aan uw gezondheid en het milieu.

Lees ook:

Heb jij nog tips voor Milieuvriendelijke ongediertebestrijding?

Geverifieerd door ExactMetrics