Selecteer een pagina

Winnen of verliezen? In het spel van Max de Kat doe je het als team samen. Dit spannend strategiespel is namelijk een coöperatief spel waarbij je samen de beslissingen maakt. Een ware verademing voor ouders die kinderen hebben welke niet tegen hun verlies kunnen.

Max de Kat

Vogel, muis en eekhoorn zijn op weg naar hun holletje in de boom. Max de kat heeft honger en zit achter ze aan! De spelers zorgen samen voor de kleine diertjes. Elk diertje kent een korter weggetje. Maar… Max de kat kent deze sluippaadjes ook! Gelukkig kunnen we Max weglokken met een lekker hapje.

Door met elkaar te overleggen speel je het spel. Vragen als “Welk diertje brengen we als eerste thuis?” en “Wanneer krijgt Max wat lekkers?” zullen dan ook met regelmaat besproken en beantwoord worden.

Maar wat gebeurt er als Max tóch een diertje weet te pakken?

Wat vinden wij ervan?

Waar je normaliter de doos aan de kant legt om een spel te kunnen spelen, gebruik je nu de onderkant van de doos om het spelbord, met de boom prominent in het midden, op te zetten. Hierdoor ziet het er gelijk mooi uit en wordt meespelen dan ook erg interessant. Gelukkig kunnen er tot 8 spelers mee doen waardoor niemand zich buitengesloten hoeft te voelen (ook leuk voor een kinderfeestje).

De spelregels zijn eenvoudig en goed te begrijpen. Bij zeer jonge kinderen is het handig als een volwassene mee doet, zeker de eerste keren, om het spel te begeleiden. Naarmate de spelregels er goed in zitten zijn kinderen goed in staat om het ook samen of zelf te kunnen spelen.

Informatie

Inhoud: Spelbord, speelstukken (Max, vogel, muis, eekhoorn en 4 lekkere hapjes voor Max), 2 speciale dobbelstenen, spelregels.
Leeftijd: 4+
Spelers: 1 – 8
Spelduur: ongeveer 15 minuten
Auteur: Jim Deacove
Uitgever: Sunny Games

Welke type spel speel jij graag?

Geverifieerd door ExactMetrics