trouwjurk something old something new
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Feest(dagen) > Huwelijk > Something old, something new, something borrowed, something blue

Something old, something new, something borrowed, something blue

Heb je al eens het gezegde: Something old, something new, something borrowed, something blue gehoord? Grote kans dat je het vaker tegen gaat komen als je gaat trouwen. Maar wat betekend het gedichtje nou precies en hoe verwerk je al die dingen in je huwelijk? Ik zocht het voor je uit en geef je tips!

Something……

Old (iets ouds)

Voor deze accessoire ga je op zoek naar iets ouds dat je kunt dragen tijdens de grote dag. Misschien heb je wel een mooi lintje dat je in de bruidsboeket kunt wikkelen? Of heb je een oud enkelbandje die je om je enkel kunt binden?
Met deze accessoire laat je je ‘oude’leven achter je en kun je ‘nieuw’ verder in je leven.

New (iets nieuw)

De Something new staat voor optimisme, succes en het nieuwe leven dat de bruid begint, samen met haar echtgenoot. Dit accessoire is natuurlijk de meest makkelijke van allemaal: je trouwjurk!

Borrowed (iets geleend)

De Something borrowed staat voor het belang van vrienden en familie en een toekomst vol weelde. Het is de bedoeling dat je een accessoire leent van gelukkige getrouwde familie of vrienden en dit bij je draagt. Zo kun je bijvoorbeeld een sieraad lenen van je moeder, oma of vriendin. Heb je niks moois kunnen vinden wat je graag bij je wilt dragen? Stop dan iets in je tasje of laat het in je trouwjurk naaien! Je zou ook een stukje van de trouwjurk van je moeder in jouw eigen jurk laten naaien!

Blue (iets blauw)

De Something blue staat voor trouw en zuiverheid. Het is dus de bedoeling dat je een blauw accessoire bij je draagt. Dat kunnen blauwe schoenen zijn of blauwe bloemetjes in je bruidsboeket. Heb je niks met de kleur blauw? Kies dan iets wat niet zo opvalt, zoals een blauwe kousenband of leuke blauwe schoenstickers. Of laat jullie trouwdatum met blauw garen aan de binnenkant van je trouwjurk naaien!

Leuk om te weten: deze uitspraak komt van een oud Engels gedichtje waar eigenlijk nog achter aangeplakt moet worden:  “and a silver sixpence in her shoe”. Toch laten we tegenwoordig het laatste stukje achterwege (en dat is maar goed ook, lijkt mij niet echt prettig lopen namelijk).

Hoe verwerk jij deze dingen in je bruiloft?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics