Selecteer een pagina

Het valt niet mee om een cadeau voor mannen te kopen. Of het nu je man is, je broer of je vader, het blijft lastig. Helemaal als ze zelf niets weten te vragen en je hen toch wilt verwennen. En Vaderdag komt er zoals ieder jaar ook weer aan. Ik besluit om mij vooraf eens te verdiepen in de sieraden voor heren. Eens zien of ik iets moois vind en als ik dan toch kijk…

Sieraden voor heren

De sieraden die ik mooi vind voor heren zijn iets groffer dan die voor mijzelf zouden zijn. Het gebruikte materiaal mag ook iets natuurlijker en robuster zijn. Net als voor dames zijn de sieraden voor heren te verdelen in categorieën. Anders zou je door de bomen het bos niet meer zien. Want het aanbod sieraden lijkt net als bij dames overweldigend.

Horloges

Is een horloge eigenlijk een sieraad of wordt het apart gezien? Nu ja, ik word gelijk naar een voor mij bekend merk getrokken, het casio horloge. Ik houd van een grote ronde horlogekast en er mogen van mij best een aantal metertjes te zien zijn. Daar wordt het een soort gadget van en het staat supersonisch. De kleur hoeft niet direct in het oog te springen, zwart en zilver volstaan.

Ringen en oorbellen

Van ringen zijn we inmiddels ruimschoots voorzien. De verlovingsring ligt te verstoffen in de lade en de trouwring zit perfect. Een ring zou ik ook niet aan een man anders dan mijn echtgenoot cadeau geven, dus deze categorie wordt overgeslagen. Al zie ik wel een aantal mooie exemplaren.
De mannen in mijn omgeving dragen geen oorbellen. Wel zie ik bij de heren oorbellen een mooie grove oorring. Die kan ook best voor dames.

Heren ketting

Ik val in herhaling maar een heren ketting mag van mij best grove schakels hebben. Een gouden ketting heren hoeft niet te lang te zijn, maar ook zeker niet te kort. Aan het uitzoeken van een hanger waag ik mijzelf niet. Dat mag de gelukkige te zijner tijd zelf bij de ketting uitzoeken. Dat is mij te persoonlijk qua symboliek.

Armbanden

En tenslotte bij de armbanden komen we meer in de natuurlijke materialen terecht. De bruine lederen gevlochten armbanden vind ik erg mooi. Zeker degene met een grove glimmende stalen sluiting. De prijzen vallen ook binnen budget, dus ik ben blij dat ik even vooronderzoek heb gedaan. En mijn cadeautje heb ik ook al gezien: de bijpassende dames armband!

Lees ook:

Koop jij wel eens sieraden voor heren?

Bron afbeelding: Pixabay

Geverifieerd door ExactMetrics