Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Saskia en Jeroen uit logeren

Saskia en Jeroen uit logeren

Onze kinderen vinden het een feestje als ze bij opa en oma of bij hun nichtje/neefje mogen logeren. De meeste kinderen zullen logeren ook wel leuk vinden. Je mag dan net even iets later naar bed dan anders, en je wordt wat meer verwend dan thuis. Een boek over logeren is een boek met een herkenbaar thema voor kinderen. En als het dan ook nog eens over een tweeling gaat die altijd van alles meemaken, dan is het extra leuk om daar naar te luisteren.

Het verhaal van ‘Saskia en Jeroen uit logeren’

De tweeling Saskia en Jeroen gaan uit logeren bij hun tante in Amsterdam. Hun moeder is zwanger en is gevallen met de fiets, hierdoor moet ze een poos op bed blijven. Papa brengt Saskia en Jeroen met de trein naar Amsterdam. Als de conducteur komt om hun kaartje te knippen is er paniek. Waar is het kaartje van Jeroen? Gelukkig loopt het goed af en komen ze bij tante Mieke. Hun tante is erg lief voor ze en onderneemt van alles met ze. Zo gaan ze op een dag naar het park, daar helpen Saskia en Jeroen een meneer om zijn weggewaaide hoed te pakken. Maar terwijl ze daar zo druk mee bezig zijn, raken ze uit het zicht van hun tante. Hierdoor moet tante op zoek naar de tweeling en dat is niet zo makkelijk als dat het lijkt. Dan komt de dag dat de logeerpartij voorbij is en Saskia en Jeroen weer naar huis gaan. Als ze thuis komen maken ze kennis met hun baby broertje Bartje. Wat zijn ze blij en trots.

Onze mening

De verhalen van de tweeling Saskia en Jeroen zijn erg leuk omdat ze vrolijk, spannend en grappig zijn. De tweeling beleeft altijd wel wat geks. Het is nooit saai met Saskia en Jeroen. Als ze op het punt staan om zich te vervelen dan bedenkt de één van de twee wel wat leuks. De verhalen zijn divers en afwisselend. Leuk om voor te lezen vanaf 4 jaar en vanaf 8 jaar om zelf te lezen. Het kan maar zo zijn dat sommige verhalen herkenbaar zijn voor je kind! Hoewel de verhalen van Saskia en Jeroen al best oud zijn, vervelen ze niet! Ondanks dat ze al meer dan een halve eeuw oud zijn, blijven de verhalen populair. Misschien heb je ze zelf vroeger ook wel gelezen. Sommige verhalen hebben ook een boodschap en als er geen duidelijke boodschap in zit leent het vaak wel voor om er verder met je kind over door te praten. In het geval dat Saskia en Jeroen de hoed willen redden van de meneer kun je er met je kind over doorpraten. Wat vond jij van deze actie? Hoe zou jij dat doen? Was het veilig? Wat hadden ze anders kunnen doen?

Een mooi boek voor thuis en op school!

Info en waar te koop

Titel: Saskia en Jeroen uit Logeren
Auteur: Jaap ter Haar
Uitgever: Ploegsma
ISBN: 978 90 216 6609 9

Lees ook:

Er zijn meerdere delen in de serie van Saskia en Jeroen. Heb jij ze vroeger gelezen of heb je ze misschien nog wel in de kast staan? Leuk om ze weer eens te pakken en wellicht aan je (klein)kind voor te lezen.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

  • saskia en jeroen vind ik geweldig, vooral omdat het om een tweeling gaat. Wij lezen momenteel het vakantieboek van Saskia en Jeroen, ook erg leuk 🙂

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics