De geheimen van Winterhuis Hotel
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > De geheimen van Winterhuis Hotel

De geheimen van Winterhuis Hotel

Na het eerste deel van Winterhuis Hotel kon het tweede deel niet lang uitblijven. In het eerste deel maakten we kennis met Elizabeth die wat geld een stapeltje kleren en een briefje bij de voordeur vond met daarop de tekst:
‘WIJ ZIJN DRIE WEKEN MET VAKANTIE.
HET HUIS IS AFGESLOTEN.
IN DEZE ENVELOP ZIT EEN TREINKAARTJE.
NEEM DE TREIN NAAR HET WINTERHUIS HOTEL.’
Nadat ze noodgedwongen in haar eentje vertrokken was, kwam ze uit in een raadselachtig hotel, met een snoepkeuken, een filmzaal, een meer om op te schaatsen en de grootste bibliotheek die ze ooit heeft gezien. Wat zou er in het het tweede deel de geheimen van Winterhuis Hotel gebeuren?

De geheimen van Winterhuis Hotel

Nadat Elizabeth een jaar heeft moeten wachten is het eindelijk weer zover. Ze mag terug naar Winterhuis Hotel! Een jaar lang heeft ze uitgekeken naar dit moment want wat heeft ze de sfeer en het warme gevoel van het hotel moeten missen. Niet alleen heeft ze het hotel heel erg gemist ook Freddy, haar vriend, heeft ze ontzettend gemist. En daar komt dan nog eens bij dat ze haar oom en tante het liefst nooit meer ziet…

Tijdens de reis maakt Elisabeth al de nodige avonturen mee. Zo zit ze in de bus met een vreemd gezin waarvan de zoon alles behalve leuk is. De hele reis blijft ze een naar gevoel achterhouden van het gezin. En het vervelende is nog wel dat ze nergens uitstappen. Wat blijkt? Het gezin gaat ook naar Winterhuis Hotel!

Waar we in het eerste deel al erachter kwamen dat Elisabeths familie magische krachten bezit, komt ze er in dit deel achter dat ze die zelf ook bezit. Dat maakt dit boek natuurlijk extra spannend. Zeker omdat Elizabeth dingen voelt die anderen niet voelen en daardoor in vreemde situaties terecht komt.

Wat zou dat te maken kunnen hebben met het vreemde gezin uit de bus?

De geheimen van Winterhuis Hotel

 

Wat vind ik ervan?

Als eerste zal ik maar even bekennen dat ik eigenlijk helemaal niet zo’n lezer ben. Zodra ik een boek voor mijn neus heb liggen stel ik het lezen vaak zo veel mogelijk uit. Dit keer had ik overigens een goede reden: ik ben echt heel erg ziek geweest (hyperemesis gravidarum) en heb daarna natuurlijk heel wat werk voor Thuisleven in moeten halen. Maar nu het mooier weer wordt en ik in de tuin zat bedacht ik mij ineens dat dit boek er nog lag en heb ik het erbij genomen.

En zoals altijd moet ik even in het verhaal komen maar als ik dan eenmaal aan het lezen ben dan vliegen de uren voorbij en voor ik het weet is het boek alweer uit en kan ik niet wachten tot het volgende deel. Gelukkig ligt dat al klaar en zal de recensie daarvan snel volgen.

In het boek De geheimen van Winterhuis Hotel komen weer leuke woordspelingen voor zoals ik die in het eerste deel ook heb gezien. Zo dagen Elizabeth en Freddy elkaar telkens weer uit met het benoemen van anagrammen. Niet alleen geeft dat een bijzonder tintje aan het boek maar is ook nog eens erg leerzaam voor tieners (doelgroep van het boek).

Informatie

Auteur: Ben Guterson
Illustrator: Chloe Briston
ISBN: 9789025877712
Uitgeverij: Leopold
Leeftijd: vanaf 10 jaar

Welke boeken leest (of las) jouw tiener graag?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics