Selecteer een pagina

Na het daverende succes van de Kerstmisaurus, dat sinds de verschijning de kerstlijsten domineert verschijnt nu een gloednieuw avontuur van Tom FletcherDe Braniebende. De Braniebende is een mysterieus avontuur dat geschikt is voor stoere jongens en meiden van 8 jaar en ouder! Ga jij het lezen?

De Braniebende

Frenkie de Bruin staat te popelen om naar Bizar te verhuizen. Alhoewel hij zijn beste vriendin Dani wel erg zal gaan missen. Zijn vader stelde hem voor om elke maand een brief te schrijven voor zijn vriendin (ze zijn overigens niet verliefd op elkaar). Die brief schrijven doet hij elke maand. Zo schrijft hij over de gebeurtenissen, ongelukken, enzovoorts. Want dat er rare dingen gebeuren in Bizar is een feit. Zo barstte er op een avond een grote storm los boven de stad, met donderend onweer en vreemde groene bliksemschichten. Vanaf dat moment beginnen de kinderen in Frenkies straat zich één voor één vreemd te gedragen. Een beetje ongewoon. Een beetje… magisch. Al snel realiseert Frenkie zich dat er gevaar op de loer ligt voor hem en zijn nieuwe vrienden. Zo ontstaat de Braniebende…

Onze conclusie

De Braniebende is een leuk en meeslepend verhaal waarin je blijft lezen. Door de prettige schrijfstijl, waarin met regelmaat woorden uit de tekst springen op een ludieke manier, lijkt het boek weliswaar dik maar leest het zich wel snel weg. Vooral mijn zoon vind dit prettig want nu kan hij zeggen dat hij heel veel pagina’s gelezen heeft.

Vooral Gangsta de Hamsta is natuurlijk hilarisch verzonnen. Een hamster van twee meter groot. Wie bedenkt het?!?

Informatie

De Braniebende
Auteur: Tom Fletcher
ISBN: 9789463850438
Leeftijd: 8 jaar en ouder
Uitgeverij: Billy Bones

Lees ook:

Heb jij al eens een boek van Tom Fletcher gelezen?

*Voor het schrijven van deze recensie hebben we een recensie-exemplaar ontvangen*

Geverifieerd door ExactMetrics