De Braniebende
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > De Braniebende van Tom Fletcher

De Braniebende van Tom Fletcher

Na het daverende succes van de Kerstmisaurus, dat sinds de verschijning de kerstlijsten domineert verschijnt nu een gloednieuw avontuur van Tom FletcherDe Braniebende. De Braniebende is een mysterieus avontuur dat geschikt is voor stoere jongens en meiden van 8 jaar en ouder! Ga jij het lezen?

De Braniebende

Frenkie de Bruin staat te popelen om naar Bizar te verhuizen. Alhoewel hij zijn beste vriendin Dani wel erg zal gaan missen. Zijn vader stelde hem voor om elke maand een brief te schrijven voor zijn vriendin (ze zijn overigens niet verliefd op elkaar). Die brief schrijven doet hij elke maand. Zo schrijft hij over de gebeurtenissen, ongelukken, enzovoorts. Want dat er rare dingen gebeuren in Bizar is een feit. Zo barstte er op een avond een grote storm los boven de stad, met donderend onweer en vreemde groene bliksemschichten. Vanaf dat moment beginnen de kinderen in Frenkies straat zich één voor één vreemd te gedragen. Een beetje ongewoon. Een beetje… magisch. Al snel realiseert Frenkie zich dat er gevaar op de loer ligt voor hem en zijn nieuwe vrienden. Zo ontstaat de Braniebende…

Onze conclusie

De Braniebende is een leuk en meeslepend verhaal waarin je blijft lezen. Door de prettige schrijfstijl, waarin met regelmaat woorden uit de tekst springen op een ludieke manier, lijkt het boek weliswaar dik maar leest het zich wel snel weg. Vooral mijn zoon vind dit prettig want nu kan hij zeggen dat hij heel veel pagina’s gelezen heeft.

Vooral Gangsta de Hamsta is natuurlijk hilarisch verzonnen. Een hamster van twee meter groot. Wie bedenkt het?!?

Informatie

De Braniebende
Auteur: Tom Fletcher
ISBN: 9789463850438
Leeftijd: 8 jaar en ouder
Uitgeverij: Billy Bones

Lees ook:

Heb jij al eens een boek van Tom Fletcher gelezen?

*Voor het schrijven van deze recensie hebben we een recensie-exemplaar ontvangen*

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

68 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics