De Remington ProPower Titanium Ultra Tondeuse (HC7170) heb ik gekregen om te testen. De testoproep werd gedeeld binnen ‘Tips en acties van Thuisleven’

Unboxing van de Remington ProPower Titanium Ultra Tondeuse

Bij het uitpakken van de doos merk ik al dat de Titanium Ultra Pro tondeuse van Remington erg licht is en prettig in de hand ligt.
In de doos zit een klein flesje onderhoudsolie, een borsteltje en een vrij dikke gebruiksaanwijzing.
De twee opzetkammen zitten helemaal onderin, in een apart doosje. Dat doosje zie ik met mijn enthousiaste en blije hoofd eerst helemaal over het hoofd, echt iets voor mij.

Draadloos of bedraad

De Remington ProPower tondeuse is zowel draadloos als bedraad te gebruiken, een oplaadsnoer zit ook in de doos.

Eerste indruk van de tondeuse van Remington

Toen ik de twee opzetstukken zag was ik meteen aangenaam verrast. Slechts twee opzetstukken, dat lijkt me handiger dan voor iedere lengte een apart opzetstuk, zoals de meeste haartrimmers hebben.

Oplader

Er zit een lange kabel aan de oplader en het is een micro-usb oplader. Dus moet je eens opladen en je hebt de originele oplader niet bij de hand, dan gebruik je gewoon de oplader van je telefoon. Tenzij deze natuurlijk een andere aansluiting heeft, maar dat spreekt voor, zich neem ik aan.
Ik vind Titanium Ultra Pro een mooi apparaat om te zien en ik kan niet wachten op het te gaan gebruiken.

Opladen

Ik heb de tondeuse aan de lader gelegd om het volledig op te laden. Dan valt ook meteen het LED-display op, dat aangeeft in minuten hoe lang je de Pro Power nog kunt gebruiken. Na een paar minuten is de Remington tondeuse al volledig opgeladen. De Titanium Ultra Pro is namelijk al grotendeels voorgeladen. De ledcijfers laten zien dat je nu 90 minuten kunt trimmen en scheren met de tondeuse.

Heb je wel eens van IPL ontharing gehoord?

Het gebruik van de Remington ProPower Titanium Utra

Mijn zoon mag proefkonijn zijn. Hij houdt er helemaal niet van om geschoren te worden, maar samen gaan we de uitdaging aan. Hij is wel heel nieuwsgierig naar deze mokie tondeuse, dus daar maak ik meteen gebruik van.

Opzetstukken

Ik bekijk eerst de opzetstukken en kijk of ik ze op het apparaat kan zetten. Dat lukt niet zo goed, dus ik heb de gebruiksaanwijzing er maar bijgepakt.
Daarin staat gelukkig duidelijk welk opzetstuk ik nodig heb.
Hoe de opzetstukken op het apparaat moeten is wel even puzzelen. Het schuifje voor het instellen van de haarlengte vind ik ook vrij lastig te bedienen. Na even oefenen lukt het prima de gewenste lengte te selecteren.

Weinig lawaai

Als ik de tondeuse aanzet zegt onze zoon dat de ProPower gelukkig niet zo veel lawaai maakt. Dat klopt, de tondeuse is erg stil en dat is fijn.

Reinigen van de tondeuse

Tijdens het scheren valt me op dat de haren tussen het apparaat en het opzetstuk blijven zitten. Dit vind ik eerst vreemd, maar dit blijkt de trim prestaties niet aan te tasten. Eigenlijk dus wel heel handig. De grote plukken vallen niet op de grond en kun je boven een afvalbak er tussenuit halen.
De tondeuse is ook waterdicht. Nu zie ik ‘m mezelf niet onder de douche gebruiken, maar wel handig dat je de kleine haartjes er makkelijk van af kan spoelen.

Snel klaar 

Ik heb het haar van onze zoon getrimd op 6mm aan de zijkanten en achterkant (bovenop laat hij groeien). Dit is binnen 8 minuten helemaal klaar. De rand boven de oren en in de nek heb ik zonder opzetstuk gedaan. Dat gaat ook snel. Heel fijn is dat het mesje niet zo heet word.
Ook het feit dat de tondeuse snoerloos is, maar wel genoeg power heeft is heel plezierig.

Snellaadfunctie voor noodgevallen

De tondeuse heeft ook een snellaadfunctie voor als hij leeg is en je nog even iets af moet maken. Die heb ik nog niet getest, want zoveel tijd had ik niet nodig, maar lijkt me ideaal. Helemaal aangezien ik al eens heb meegemaakt dat ik onze zoon met een half afgemaakt kapsel naar bed heb moeten sturen, pfff drama!!

Conclusie over de Remington ProPower Titanium Ultra

Een fijne tondeuse, licht in gewicht en stil. Makkelijk in gebruik. Fijn dat de gebruiksduur wordt aangegeven en dat er maar 2 opzetstukken stukken zijn.
De Remington ProPower Ultra heeft een verkoopprijs van ongeveer €58 en is te koop bij diverse (web)winkels

Nadeel

Helaas zit er geen opbergtasje bij. Het enige nadeel dat ik kan noemen is dat de opzetstukken vrij stroef op het apparaat gaan. Het bedienen van het schuifje voor het instellen van de haarlengte vergt wat oefening.
Al met al zijn we erg blij met de Remmington Pro Power Titanium Ultra.

Test jij wel eens een apparaat?

Geverifieerd door ExactMetrics