Thuisleven.com
Poptropica deel 1- 'Het GEHEIM van de LANDKAART' naar een idee van Jeff Kinney
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Poptropica deel 1- ‘Het GEHEIM van de LANDKAART’ naar een idee van Jeff Kinney

Poptropica deel 1- ‘Het GEHEIM van de LANDKAART’ naar een idee van Jeff Kinney

In de nieuwsbrief van Uitgeverij De Fontein lees ik een oproep: lezers gezocht voor Poptropica deel 1 en als je een recensie schrijft op bol.com, dan krijg je deel 2 vervolgens cadeau. Poptropica valt binnen de Boemboeken van Uitgeverij De Fontein, bedoeld voor jongens en stoere meiden. Dol op het vinden van nieuwe, leuke boekenseries als ik ben, geef ik mijzelf snel op en ik hoor bij de selectie. Het vrolijke blauw/witte Poptropica 1 valt op de deurmat en ik begin te lezen. Nou ja, lezen…?

‘Het GEHEIM van de LANDKAART’

Mya, Jordy en Boyan varen als ware toeristen met kapitein Octavius in een luchtballon. Hij heeft echter een geheel andere bestemming dan de vrienden. Tijdens een noodlanding op een tropisch eiland in Poptropica verliest Octavius zijn magische landkaart. Poptropica is Het verborgen eilandenrijk. Op het eiland komen ze in aanraking met de uitgestorven gewaande dodo en sabeltandtijgers! Door het gebruiken van de landkaart probeert de vriendengroep snel zijn weg naar huis te vinden. Dat blijkt niet eenvoudig door dit geavanceerde systeem, tot ze in de gaten krijgen dat deze kaart een antwoord geeft op gestelde vragen….?

Mijn mening

Voor ieder kind is een aansprekend leesboek te vinden en voorop staat het leesplezier. Voor de kinderen die liever beelden (strips) dan letters voor ogen zien, is dit boek een uitkomst. Ongemerkt krijgen ze in de 110 bladzijden toch de benodigde leeskilometers. Een geheel nieuwe fantasiewereld, direct inzichtelijk gemaakt met een landkaart in het binnenwerk van de kaft. Met alle hoognodige ingrediënten als spanning, humor, avontuur en fantasie, samen beleven met een vriendengroep. Jack Chabert (tekst) en Kory Merritt (illustraties) hebben elkaar als kinderboekenschrijver en tekenleraar gevonden. Pas na het lezen van dit boek, leer ik over de Poptropica-game-community die wereldwijd vele miljoenen kinderen trekt met boeiende avonturen. En daar word ik zo blij van.

Informatie

‘Poptropica deel 1- Het GEHEIM van de LANDKAART’ van Kory Merritt met tekst van Jack Chabert, vertaald door Florus van Rooijen voor Uitgeverij De Fontein 2017. Neem eens een kijkje op Poptropica.com.

Lees ook:

Kijk je ook al uit naar deel 2 van Poptropica- Expeditie verdwaald?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics