Thuisleven.com
‘Podkin Eenoor’ deel 1 van de trilogie
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > ‘Podkin Eenoor’ deel 1 van de trilogie

‘Podkin Eenoor’ deel 1 van de trilogie

Podkin Eenoor is het eerste deel van een nieuwe trilogie geschreven door Kieran Larwood. Wanneer ik het boek opensla, en nieuwsgierig begin te lezen, ben ik in de veronderstelling dat het over een oude man gaat die op weg is. Maar op de tweede bladzijde kom ik erachter dat deze ‘oude man’ geen mens, maar een konijn is. Het verhaal gaat dus niet over mensen, maar over konijnen. Weliswaar menselijke konijnen.

‘Podkin Eenoor’

Deze rondtrekkende oude konijnenbard komt tijdens de Midwinternacht aan in de konijnenburcht van Doornwoud. In ruil voor een maaltijd en een slaapplek wil hij wel het verhaal over Podkin Eenoor vertellen. Iedere konijn weet wie Podkin Eenoor is. Jong en oud kennen de verhalen van de dappere jonge Podkin Eenoor, die de strijd was aangegaan met de grootste vijand van de konijnen, de Goroms. De Goroms waren kwaadaardige konijnen met knarsend metaal aan hun lijf, van top tot teen bedekt met ijzer. En het beangstigende was, dat ze geen goede bedoelingen hadden. Je moest ze niet tegenkomen! Met deze angst leefden lang geleden de konijnen. En dan begint de oude konijnenbard te vertellen.

Het verhaal van Podkin begint als hij 8 jaar is, zijn vader is stamhoofd en ooit zal Podkin in zijn vaders voetsporen treden. Tijdens een feest worden de konijnen aangevallen door de Goroms. Dankzij hulp van zijn tante kan Podkin met zijn zus en kleine broertje ontsnappen. Zijn tante drukt hem op het laatst nog een pakketje in zijn handen, en dan vluchten ze. Ver weg van de Goroms op zoek naar een veilige plek. En dat valt niet mee! Podkin heeft nu de verantwoordelijkheid voor zijn zus en zijn kleine broertje, en waar moeten ze naar toe? En wat heeft tante in zijn handen gedrukt? Ze moeten zien te overleven in de gevaarlijke bossen, waar het gevaar overal zit. Tijdens hun overlevingstocht leren ze mensen kennen, worden ze geholpen, maar ook verraden.

Mijn mening

Er zit veel fantasie en spanning in dit avonturenverhaal. Want een avonturenverhaal, waarbij heksen, goden en godinnen ook een rol krijgen, is het zeker. De mooie en wat magische illustraties passen perfect bij het verhaal over goed en kwaad. Dat kan ook niet anders, want de illustrator David Wyatt illustreerde ook de boeken van J.R. Tolkien e.a. Het boek leent zich goed om zelf te lezen, maar ook om uit voor te lezen. Persoonlijk ben ik niet helemaal weg van dit genre boeken. Toch boeide het boek mij, en kon ik het pas wegleggen toen ik het boek uit had. Het boek heeft overigens een mooi slot. En ik kan je al vertellen dat er in het najaar een nieuw deel uitkomt.

Houdt je van fantasie en kan je een dosis spanning aan? Dan zal dit boek goed bij je passen. Wil je meer weten? Ga dan naar Gottmer.nl en lees de eerste twee hoofdstukken.

Informatie

Auteur: Kieran Larwood
Illustrator: David Wyatt
Uitgeverij: Gottmer Uitgevers
ISBN: 978-90-257-6628-3

Lees ook:

*Voor dit artikel hebben we een recensie-exemplaar ontvangen*

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics