Thuisleven.com
Pizzaoven gerechten maken als een professional?
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Kookbenodigdheden > Pizzaoven gerechten maken als een professional

Pizzaoven gerechten maken als een professional

Ben je gek op koken? En zou jij het liefste buiten in de tuin koken omringd door vrienden en familie? Dan ben je niet de enige! Steeds meer mensen genieten van zelf gebakken pizza’s in hun achtertuin. Met een eigen pizzaoven in je achtertuin, bak je de lekkerste pizza’s en brood op authentieke wijze. En vaak kun je in een pizzaoven ook vlees bereiden doormiddel van een bbq pan, multifunctioneel dus!

Wil jij ook een pizzaoven in je tuin? Maar weet jij nog niet precies of je voor een houtgestookte- of een gasgestookte pizzaoven moet gaan? Laat mij je helpen met wat tips, dat maakt je zoektocht naar een pizzaoven misschien wat makkelijker!

Pizzaoven: hout vs. gas

Pizzaoven gerechten maken als een professional?

Laten we beginnen bij het begin, het vuur. Waar werk jij het liefst mee, hout of gas? En hoe graag wil je je in een nieuwe techniek verdiepen? Misschien heb je al aardig wat ervaring opgebouwd met houtovens en ga je graag op die weg verder. Of misschien ben je juist volledig gewend aan gas, maar ben je wel toe aan een nieuwe culinaire uitdaging. Ik zet hieronder de verschillen op een rijtje:

Pizzaoven hout

Pizzaoven gas

– Houtgestookte pizzaovens bereiken hogere temperaturen dan gasovens (tot wel 600 ℃)

– Gasgestookte pizzaovens bereiken sneller de juiste temperatuur

– Houtovens geven je gerechten extra smaak dankzij de geurige houtrook –  Je bepaalt zelf de gewenste temperatuur
– De lekkerste pizza’s bereid je volgens kenners op een houtoven –  Met een gasgestookte pizzaovens bereid je sneller en gemakkelijk gerechten

Voor iedere tuin een pizzaoven

Pizzaoven gerechten maken als een professional?

Pizzaovens zie je steeds vaker verschijnen in Nederland. Niet meer alleen bij restaurants of grote vrijstaande woningen staan pizzaovens, maar ook in een gewone achtertuin in een woonwijk kun je ze regelmatig spotten. Bij een pizzaoven specialist kan je niet alleen kiezen uit hout- of gasgestookt, merk of gewicht, maar ook uit kookoppervlak, hoeveelheid pizza’s of (zelfs) hoeveelheid brood. Het is dus belangrijk om na te denken over de grootte van de pizzaoven en hoeveel gerechten je het liefst tegelijk wilt laten garen.

Op Thuisleven besteden we vaker aandacht aan pizza en aan buitenkoken. Waarschijnlijk leuk en interessant om eens het verzamelblog te lezen met Barbecue tips & recepten

Kook jij graag buiten?

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

6 reacties

  • Goede tip. Ik heb eigenlijk een skottelbraai waarmee ik volgens mij ook pizza’s buiten moet kunnen maken. Nooit bedacht om dat buiten te doen.

  • Dit lijkt mij echt fijn om buiten in de tuin te hebben. Gezellig samen van genieten van het mooie weer en van allerlei lekkers dat je onder tussen klaarmaakt. Alleen vind ik wel dat je daar dan wel de ruimte voor moet hebben.

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics