Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Piraat Blunderbaard 2- Slechtste. Vakantie. Ooit.

Piraat Blunderbaard 2- Slechtste. Vakantie. Ooit.

Vier maanden geleden kon je hier een recensie lezen van Piraat Blunderbaard- Slechtste. Piraat. Ooit. Inmiddels is ook deel 2 uit met de zeer aansprekende titel: ‘Slechtste. Vakantie. Ooit’. Dochterlief sprong een gat in de lucht toen ze er lucht van kreeg. Al zat er dit keer wel een naar luchtje aan dit boek. Piraat Blunderbaard bezoekt namelijk noodgedwongen het Moeras van Megamiezierie.

Slechtste. Vakantie. Ooit.

Piraat Blunderbaard wordt, net als zijn hele leven NAAR DE HAAIEN is, door Zwabberboei Zwartbaard, op vakantie gestuurd naar Eenrichtings-eiland. Het is vast de bedoeling dat hij nooit weer terugkeert. Net zoals alle vakantiegangers die hem voor zijn gegaan. Maar zoals altijd bij Piraat Blunderbaard loopt het allemaal net even iets anders. Gelukkig voor hem is hij nogal vindingrijk (Blunderbaards WonderVreemde Apparaten) en niet snel te kisten.

Mijn leeservaring

Wat heb ik weer gelachen om de avonturen van Piraat Blunderbaard. Wat een ongelofelijke fantasie heeft Amy Sparkes toch en wat heeft Edward van de Vendel het weer fantastisch vertaald. Ik kon de megamiezierie van het moeras bijna ruiken en zag het spoor van kwallengelei-verpakkingen al helemaal voor mij. De talrijke pentekeningen maken het ook zeer goed mogelijk om het verhaal voor je te zien. Ook dit keer wil de dochter van Rianne graag haar zegje doen.

De mening van Sara (8 jaar)

Ook in dit verhaal zitten weer veel grapjes. Het leukste vind ik de stukjes waarin er iets gebeurd met Karel Kip. Zoals die keer dat Blunderbaard een toverdrankje had gemaakt en had uitgeprobeerd op Karel. Karel kreeg toen een allergische reactie en er kwam paarse rook uit haar neusgaten. Of die keer dat Karel Blunderbaard moest helpen, maar in plaats van goed helpen ging Karel in zijn neus pikken. Dat was ook zo grappig dat ik er wel om moest lachen. Misschien ook wel omdat het verhaal zo geschreven is dat je het bijna ziet gebeuren in je hoofd.

Het boek is leuk, spannend, grappig en soms een beetje moeilijk. Er zitten veel tekeningen in het boek en ze passen heel goed bij het verhaal. Soms vond ik het verhaal een beetje moeilijk. De tekeningen helpen om het verhaal dan beter te begrijpen. Net als het vorige deel is dit boek geschreven in een dagboek vorm. Ik moet daar nog steeds wel aan wennen. De stukjes zijn kort, en het leest anders dan een gewoon geschreven verhaal. Misschien komt dat ook wel omdat ik nog maar net 8 jaar ben, en moet je net wat ouder zijn. Dit boek is leuk voor jongens en meisjes, en als je het fijn vindt om een dagboek te lezen dan kan dit juist een heel leuk boek zijn. Ook zijn er verschillende soorten letters gebruikt. Groot, klein, dik en dun. Dat maakt het ook wel een ander boek dan anders. Ik vond het ook leuk dat ze moesten puzzelen met de schatkaart. Dat is goed bedacht. En ik had de oplossing sneller door dan Karel Kip en Piraat Blunderbaard.

Boekinformatie

‘Piraat Blunderbaard. Slechtste. Vakantie. Ooit.’
Amy Sparkes & Ben Cort
Vertaler: Edward van de Vendel
Uitgeverij Billy Bones
Mei 2019
ISBN 9789463850025
174 pagina’s

Lees ook:

Zou jij het een leuk boek vinden?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics