Thuisleven.com
Pippi Langkous is jarig
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > ‘Pippi Langkous is jarig’ met actie Pippi of Today

‘Pippi Langkous is jarig’ met actie Pippi of Today

Om Pippi’s 75e verjaardag te vieren verschijnt op 3 juni 2020 het boek ‘Pippi Langkous is jarig,’ een speciale verjaardagseditie van het boek van Astrid Lindgren. Als je dit boek koopt, geniet je van de stoere verhalen van Pippi en steun je gelijk kinderen die op de vlucht zijn of zijn geweest. Juist zij verdienen de kans om weer richting te geven aan hun eigen leven en om hun geluk terug te vinden. Want de Pippi’s of Today zijn echte helden. Deze actie is opgezet door The Astrid Lindgren Company en Save the Children en wordt ondersteund door uitgeverij Ploegsma.

Pippi Langkous is jarig

Pippi staat bekend als het sterkste meisje ter wereld. Ze woont zonder ouders maar met een koffer vol gouden munten in Villa Kakelbont. Ze is niet alleen, ze heeft een aapje Nilson en het paard Witje buiten op de veranda. Samen met Tommy & Annika, haar buurkinderen, beleeft Pippi de gekste dingen. Ze gaat een dag naar school omdat ze ook graag schoolvakantie wil en ze viert haar verjaardag groots.

Mijn leeservaring

Pippi Langkous is jarigRegelmatig haal ik Pippi Langkous aan wanneer ik onze dochters wil motiveren. “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik kan het”, zegt Pippi. Dit in de hoop dat ze er iets van oppikken. De samenwerking met Save The Children is dan ook een schot in de roos wat mij betreft.
Het (voor)leesboek voelt als thuiskomen. De meeste verhalen zijn al bekend, maar dat deert niet. Dochterlief hangt aan mijn lippen en pakt het boek over om er zelf uit voor te lezen.
De kleurige illustraties verwijzen naar de 75 jarige leeftijd van Pippi en trekken de aandacht. Dat heeft Ingrid Vang Nyman goed in beeld weten te vangen.

Boekinformatie

Pippi Langkous is jarig
Auteur- Astrid Lindgren
Illustraties- Ingrid Vang Nyman
Uitgeverij Ploegsma
Amsterdam 2020
ISBN 9789021680590

Lees ook:

Ken jij Pippi al?

*voor het schrijven van deze recensie hebben we een review exemplaar ontvangen*

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics