Thuisleven.com

Mijn kleding imago

In maart hebben Linda Meester en ik de knoop door gehakt en besloten om Thuisleven om te toveren tot een v.o.f. met inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Aangezien de afstand tussen ons zo’n 170 kilometer is besloten we de afspraak bij de Kamer van Koophandel in Den Bosch te plannen. Zo gezegd zo gedaan. Aangezien de afstand van Den Bosch centraal en de Kamer van Koophandel een looptijd heeft van 45 minuten, besluit Linda mij nog even te tippen op makkelijke schoeisels.

Imago

Schijnbaar heb ik een imago neer gezet met cocktail jurkjes en pumps. De opmerking van Linda is namelijk een die ik met regelmaat hoor. Zo ging ik in 2016 met mijn zusje naar een Italiaanse High Tea. Mijn zusje is toen nog speciaal de stad in gegaan om een passende outfit te scoren (lees op chique). Zelfs de buren kijken al niet meer op als ik in mijn jurk de tuin aan het spitten ben, weliswaar heb ik dan een paar passende sneakers aan omdat pumps dan niet praktisch zijn. Dus ik kan mij wel indenken dat mensen een bepaald beeld bij mij hebben. Des te grappiger vind ik het dan als men mij tegen komt op een doordeweekse dag en ik een dood normale spijkerbroek draag met een shirt of blouse erover.

Kledingstijl

Eigenlijk heb ik een best wel uitgesproken kledingstijl én een echte Esprit dameskleding fan! Zo houd ik heel erg van een spijkerbroek met een bovenstuk waar GEEN print op zit. Als er al eens een print op zit is het een print zonder betekenis. Printjes met letters of cijfers bekijk ik niet eens, laat staan dat ze in mijn kast hangen. Kortom wat betreft casual kleding ben ik eigenlijk heel saai en braaf. Zodra de temperatuur boven de 25 graden uit komt, veranderd dat toch wel behoorlijk. Boven de 25 graden ga ik namelijk over tot blote benen. Ik heb een kleine stapel aan korte broeken liggen (die ik eigenlijk alleen maar draag als ik geen jurk kan dragen) maar het merendeel van de tijd loop ik in jurken rond. En voor beiden slaag ik heel goed bij mijn favoriete winkel, overigens is dat ook van de weinige winkels waar ze mijn maat goed verkopen (lang en slank).

Feit: ik hou van jurken

Met mooi weer vind ik het heerlijk als de stof van een jurk (of rok) langs mijn, glad geschoren, benen heen glijd. Bovendien vind ik het heerlijk als ik eens op een terrasje zit of in de tuin ligt om dan de stof lekker omhoog te trekken zodat ik heerlijk van de zon kan genieten (uiteraard smeer ik mij van te voren in met een goede SPF zonnebrand créme). Maar het aller belangrijkste vind ik nog wel de look. Ik vind het echt prachtig om vrouwen in een jurk te zien die bij hun past. Lange slanke vrouwen mogen echt wel hun figuur showen met een strakke jurk. Voor vollere vrouwen zijn wijdere jurken weer prachtig.

Mensen die denken dat ik het makkelijk kan hebben om elke jurk aan te trekken hebben het goed mis. Na de geboorte van mijn kinderen heb ik toch echt wel een buikje. Met de juiste keuze aan outfit is dit echter perfect te verhullen en dat gaat nu eenmaal heel gemakkelijk met een jurk. Misschien dat mensen mij daarom ook zo goed kennen in een jurk.

Lees ook:

Welk kleding imago heb jij?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

  • Ik ben vorig jaar begonnen met meer jurken te dragen en heb daar inmiddels al complimenten over ontvangen. Vaak is het zo hoe warmer het wordt des te vermoeider ik word dus soms ben ik dan eerder geneigd om iets makkelijks (nee niet a la ma flodder) aan te trekken.

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics