Italiaanse High Tea
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Uit eten > Een Italiaanse High Tea op Landgoed WinselerHof

Een Italiaanse High Tea op Landgoed WinselerHof

Soms is het tijd om jezelf te kietelen, zegt mijn vriend wel eens. Persoonlijk had ik weer eens zin om mezelf culinair te laten verwennen met een luxe High Tea. En dus deed ik dat, gewoon omdat het kan! Aangezien ik vegetarisch ben, geniet mijn voorkeur naar een reservering. Zo kan ik op internet zoeken naar mogelijkheden en een mail uit sturen met mijn wensen. En als ik dan toch aan het googlen ben, zoek ik gelijk naar van de mooiste locaties in Limburg. En zo kwam ik uit bij Landgoed WinselerHof.

Landgoed WinselerHof

In het Limburgse plaatsje Landgraaf ligt het landgoed WinselerHof. De 16e eeuwse herenboerderij heeft maar liefst 49 sfeervolle hotelkamers, zo lees ik op de website, een Italiaans restaurant en Luigi’s Lunchrestaurant & Bar. In dat laatst genoemde restaurant mochten wij genieten van de High-Tea (met de mogelijkheid van vegetarisch voor mij).
Eenmaal aangekomen kun je met de auto via een smalle weg door rijden naar een parkeerplek vlakbij de ingang van het binnenplein. Het binnenplein is met mooi weer een sfeervolle plek om na een heerlijke wandel-, fiets- of tour-tocht met de auto of motor te genieten van een hapje en/of drankje. Helaas regende het bijna de hele dag bij ons bezoekje. Dat had wel als voordeel dat we in het prachtige lunchrestaurant plaats mochten nemen.

Via het binnenplein kunnen we naar Luigi’s Lunchrestaurant, hier staat onze gereserveerde tafel keurig klaar. Nadat we plaats hebben genomen aan tafel kunnen we onbeperkt genieten van koffie en thee. Als openingsdrankje krijgen we een sprankelende prosecco aangeboden. Bij elke gang werd ons keurig verteld wat het was, echter waren we zo aan het genieten dat we het een beetje vergeten zijn. Om toch correct te blijven heb ik een mailtje gestuurd naar het bedrijf en zijn zij zo vriendelijk geweest het arrangement even door te mailen, gelukkig heb ik wel foto’s gemaakt en die staan bijna helemaal onder de pagina in een collage.

HIGH TEA à € 27,50 PER PERSOON

Italiaanse High Tea

Ricevimento con un bicchiere di prosecco
Ontvangst met een sprankelende prosecco
***
antipastino dello chef, per esempio un carpaccio o una zuppetta
Een gerechtje a la chef zoals een kleine carpaccio en amuse soepje
***
Pizzette con mozzarella, pomodoro e zucchine grigliate
Pizzette met mozzarella, tomaat en gegrilde courgette
***
Focaccia Affetatti misti, olive, pomodori e lattuga
Focaccia met Italiaanse vleeswaren, olijven, tomaat en sla
***
Pane di segale con salmone affumicato,
formaggio, prosciutto e insalata
Sandwiches belegd met gerookte zalm, belegen kaas en sla
***
Dolci dello chef tipo
Zoetigheden a la chef
***
Caffè e tè
Koffie en Thee

Wat vinden wij ervan?

Per mail is mijn eerste contact geweest met het bedrijf, hier ben ik keurig te woord gestaan en verder geholpen. De locatie is prachtig en geheel verzorgd/schoon. Tijdens de High Tea konden we ongestoord genieten van al het lekkers. Zo nu en dan kwam het personeel op zeer gepaste wijze even vragen of alles naar wens was. We hebben alleen op het einde iets langer alleen gezeten omdat er nog een groter feest elders in het gebouw was (wellicht is een belletje op de bar een oplossing). Maar buiten dit kleine dingetje om was het verder keurig en kan ik dan ook alleen maar lovend spreken.
Wij komen zeker op deze locatie eens terug maar ook op de andere locaties van Chateauhotels zullen wij een bezoekje niet uitsluiten.

Lees ook:

Welke High-Tea is jouw favoriet?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics