Thuisleven.com
Leer in het Verkeer
Thuisleven.com > Sport & Gezondheid > Leer in het Verkeer.

Leer in het Verkeer.

Kijk nu eens waar onze kleuter mee thuiskwam, een verteltas van Leer in het Verkeer.nl. Dat is weer eens iets anders dan Flip, de logeerbeer. Trots liet de kleuter haar leentas zien aan opa, die net op visite was. Hij greep direct zijn kans om voor te lezen uit ‘Stoeprand … stop! van Dick Bruna.

De kleuters hebben in de afgelopen weken spelenderwijs les gehad in de gymzaal en kennis gemaakt met een ‘echt’ stoplicht. Ook hebben ze gekleed in een hesje (bijvoorbeeld vrachtwagen) een stratenparcours afgelegd. Deze leertas krijgen ze te leen mee naar huis om daar verder te gaan met het Leren in het Verkeer.

Wat zit er in de Leer-in-het-verkeer tas?

In de oranje tas bevat een leeninstructie, daar is te lezen wanneer het kind de tas met inhoud weer op school (peuterspeelzaal) in dient te leveren. Een gelamineerde ouderbrief bevat instructies aan (groot)ouders en verzorgers van de leerlingen over verkeerseducatie. Alles draait om Joep en wat hij meemaakt in het verkeer. Er wordt gebruik gemaakt van vertelplaten, liedjes gezongen en er wordt geknutseld. Een heel compleet en divers lesprogramma over Leer in het Verkeer. Samen op straat kan je de verkeersborden oefenen. Misschien zijn er in je wijk wel de speciale wenborden van Dick Bruna die de Gemeente heeft geplaatst. Om deze instructie handen en voeten te geven zijn er op de achterzijde van de ouderbrief veilig verkeer tips in de wij-vorm opgenomen.
In het boekje ‘Stoeprand … stop!’ wordt aan Joep op rijm o.a. geleerd hollen is stom, omdat je niet snel stoppen kan en dat is stom. De dvd en muziek cd ondersteunen de boodschap met beeld en zang.

Verkeerseducatie.

Met onze oudste dochter ging ik al vanaf 1 jaar bewust lopend de straat op en leerde haar de verkeersregels. Op de fiets in het voorzitje kletsten we over de verkeersborden en de kleuren van de geparkeerde auto’s. Ik besef mij nu dat ik dat met haar zusjes niet heb gedaan. Onze middelste dochter let gelukkig goed op in het verkeer en op de fiets verleend zij zelfs rechts voorrang. Ze weet ook waar de automobilisten niet opletten of ons niet goed kunnen zien. De jongste is een ander verhaal, die heb ik i.t.t. haar zussen het liefst aan de hand, terwijl ik mijn omgeving in de gaten houd. Wat ben ik blij met dit initiatief van ‘Leer in het Verkeer’. Ze vullen samen met school het gat op dat ik heb laten vallen, ik grijp dit leerzame materiaal met beide handen aan en zal er thuis een vervolg aan geven.

Lees ook:

Wat vind jij van dit initiatief?

Linda Meester

Blogger op TuinenBuitenleven.com. Gehuwd en moeder van 3 dochters. Ik houd van wandelen, fietsen en in de tuin werken.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics