Thuisleven.com
‘Mijn favoriete parfum’- Mara Tegendraads #2
Thuisleven.com > Persoonlijk > ‘Mijn favoriete parfum’- Mara Tegendraads #2.

‘Mijn favoriete parfum’- Mara Tegendraads #2.

Parfum, voor de één gewoon een luchtje, voor de ander een luxe artikel. Wat is nu eigenlijk mijn lievelingsparfum? Dezelfde vraag stel ik in Bloggersland en de serie ‘Mijn favoriete parfum’ is vanaf heden wekelijks te lezen. Met deze week de bijdrage van Mara van Mara Tegendraads.

Azzaro Visit.

Mijn favoriete parfum is Visit van Azzaro. Het is een vrij onbekend luchtje en moeilijk te vinden. Visit werd uitgebracht in 2004 en is ontwikkeld door Domitille Michalon en Olivier Polge. Ik heb het leren kennen door een vriendin die het had gekregen en het niet wilde hebben, waarna ik het van haar overkocht. Ik gebruik het ongeveer sinds 2005. Voordat ik dit geurtje ben gaan gebruiken had ik het liefste Ö Oui van Lancome, Fragile van Jean Paul Gaultier en Deep Red van Hugo Boss op. De eerste geurtjes die ik me kan herinneren uit mijn tienertijd waren Une Touche de Naf Naf en Miss VanderBilt. Ik spray flink in het rond en breng de parfum aan in het kuiltje van mijn hals, mijn polsen en mijn kleding. In de zomer spuit ik het ook nog in mijn knieholten.

Beleving.

Visit is een bloemige houtachtige Musk geur voor dames. De topnoten zijn Oranjeblad en Peper, de hartnoten zijn Indiase Jasmijn, Ceder uit Virginia, Edele houtsoorten en Roos en de basisnoten zijn Tonkaboon, Amber, Muskus en Benzoine.

Het is een warme geur en je hebt er een beetje het idee van een mysterieuze vrouw bij. Ik voel me erg prettig en zelfverzekerd als ik deze geur draag. Ik krijg vaak complimentjes van mensen over deze geur, ook als ik hem al een tijdje geleden heb opgespoten. De verpakking is vrij simpel, rood met zilver, maar daardoor vind ik het een vrij luxe uitstraling hebben. Helaas raakt het flesje wel snel bekrast als je het net als ik vaak meesleept in je tas.

Vertrouwd of zoekende?

Ik krijg vaak dezelfde geurtjes cadeau, zoals Visit (Als mensen hem kunnen vinden) en Hugo Boss Deep Red. Als ik zelf parfum koop, dan ben ik wat avontuurlijker en zoek ik uit of ik parfums kan vinden die een beetje overeen komen met de noten van mijn favorieten. Een van mijn nieuwe ontdekkingen is Jimmy Choo, waar ik ook heel blij mee ben.

Kopen of krijgen?

Ik koop graag zelf geurtjes, maar ik vind het ook een heel geschikt cadeau. Het fijnste vind ik geschenksets met een bijpassende bodylotion, zodat de geuren van de producten niet met elkaar in conflict komen. Af en toe koop ik geurtjes die in de aanbieding zijn bij de drogist, maar het liefste koop ik ze bij Douglas of Ici Paris XL. Ik probeer dan maar enkele geurtjes, want uiteindelijk ruik je het steeds minder goed en soms word ik er zelfs een beetje misselijk van. Met samples kan je mij altijd blij maken, want die neem ik graag mee als ik een weekendje weg ga. Op die manier probeer ik iets nieuws en hoef ik me niet druk te maken dat er iets met mijn duurdere flesjes kan gebeuren.

Lees ook:

Meer over ‘De kleine wereld van een kleine vrouw’ is te lezen op Marategendraads.nl

Draag jij ook een moeilijk te verkrijgen parfum?

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

6 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics