Thuisleven.com
Bagage- Tijd voor een nieuw begin | een afscheidsboek voor achtste-groepers
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Bagage- Tijd voor een nieuw begin | een afscheidsboek voor achtste-groepers

Bagage- Tijd voor een nieuw begin | een afscheidsboek voor achtste-groepers

Voor alles wat gebeurt is er een uur,

een tijd voor alles wat er is onder de hemel.

Voor jullie, achtste-groepers is bijna het moment aangebroken dat je afscheid neemt van je basisschool. Ongeveer acht jaar lang heb je daar het één en ander meegemaakt. Vond je die tijd snel gaan? Heb je het naar je zin gehad? Ben je klaar voor een nieuwe stap in je leven? Of zou je liever nog een poosje langer blijven …

Een tijd om af te breken
en een tijd om op te bouwen.

 Acht jaar lang heb je je denkbeeldige rugzak volgestopt met bagage. De rugzak werd voor je gevuld, met leerstof, vaardigheden, normen en waarden. En met herinneringen aan jouw basisschoolperiode. Waarmee is jouw rugzak gevuld? Met leuke herinneringen? Of misschien ook met minder leuke herinneringen?

Er is een tijd om te huilen
en een tijd om te lachen.

 Hoe kijk jij terug op je basisschooltijd? Met een lach of met een traan? Of misschien wel met allebei. Met welke herinneringen zijn jouw rugzak gevuld? Welke laat je achter op je basisschool en welke neem je mee naar je Middelbare School?

Een tijd om te omhelzen
en een tijd om af te weren.

Bagage- Tijd voor een nieuw begin, afscheidsboek

Om al je herinneringen aan die tijd niet te vergeten, heeft Uitgeverij Kwintessens een mooi boek uitgegeven: ‘Bagage – Tijd voor een nieuw begin’.  Dit afscheidsboek staat vol met inspirerende verhalen, mooie gedichten en leuke weetjes. Ze zetten je aan het denken, ze roepen vragen op en scherpen je kijk op het leven. Om mee te nemen als bagage voor onderweg. Jouw toekomst tegemoet.
Dit boek is opgedeeld in acht hoofdstukken. Als basis voor elke hoofdstuk zijn teksten uit de Bijbel genomen, namelijk enkele teksten uit Prediker 3. (Zie cursief gedrukte regeltjes in deze recensie). Dit hoofdstuk uit de Bijbel gaat over tijd, voor alles wat er gebeurt is er een tijd. Soms wordt je zo door iets in beslag genomen dat het erg kan helpen te bedenken dat er ook weer een andere tijd komt.
Elk hoofdstuk bevat inspirerende verhalen, verhalen uit de Bijbel, maar ook andere verhalen. Het bevat leerzame gedichten en maar ook leuke weetjes. Er is ruimte om je herinneringen aan je basisschooltijd op te schrijven. Er is ruimte waar anderen een wens voor jou kunnen opschrijven en  waar anderen iets over jou kunnen opschrijven.

Cadeautip

Dit boek is een mooi boek als cadeau voor je zoon of dochter, je kleinzoon of -dochter, een neef of nicht, die afscheid neemt van de basisschool. Of een mooi en tastbaar boek wat de basisschool als een waardevolle herinnering aan de leerlingen cadeau kan doen. Maar je kunt het bijvoorbeeld ook als cadeau geven aan kinderen die afscheid nemen van de kindernevendienst of zondagsschool in de kerk.

Boekinformatie

 ‘Bagage – Tijd voor een nieuw begin‘ is geschreven door diverse auteurs en geïllustreerd door diverse illustratoren. Het boek is uitgeven door Uitgeverij Kwintessens. Dit afscheidsboek kost € 9,95. Wij wensen alle achtste-groepers een goed en fijn afscheid! Hopelijk kijk je terug op een fijne basisschoolperiode en ga je naar huis met een rugzak vol met mooie herinneringen! En we hopen dat je een goede Middelbare Schoolperiode tegemoet gaat waarin je je rugzak weer vult met mooie herinneringen.

Lees ook:

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics